Tallinnas on üle tuhande kilomeetri sõiduteid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paekaare tänav jääb bussiliiklusele kitsaks.
Paekaare tänav jääb bussiliiklusele kitsaks. Foto: Liis Treimann

Tallinna linna sõiduteede üldpind on tänavu 1. jaanuari seisuga 10 758 566 ruutmeetrit ja pikkus 1006 kilomeetrit.


Linna kõnniteede üldpind on 2 402 060 ruutmeetrit ja pikkus 899 kilomeetrit, selgub Tallinna ja lähiümbruse transpordikavast.

«Tallinna ja selle lähiümbruse liiklust iseloomustavad täna suured liiklussagedused peateedel ja tänavatel, ristmike ebapiisav läbilaskevõime selliste liiklussageduste teenindamiseks ning tagajärjeks on suured ummikud. Magistraaltänavate võrgu tihedus ei vasta normatiivsele. Tänavad, mis oma tehnilistelt parameetritelt ei vasta magistraaltänava omadele, töötavad magistraalidena, sellest tulenevalt on müra- ja vibratsioonitase ning saasteainete kontsentratsioon liialt kõrge.,» iseloomustab K-Projekti koostatud transpordikava pealinna tänavavõrgu praegust olukorda.

Suurem osa viimase kümne aasta jooksul juurde ehitatud teedest on seotud uute asumite ja arendusprojektidega ja mõne nn läbimurde ja magistraali laiendamisega.

Tallinna ja lähiümbruse transpordikava on dokument, mis esitatakse Euroopa Komisjonile seoses Ülemiste liiklussõlme ehituseks vajaliku toetuse taotlusega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles