Urmas Tooming: rohkem merd!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tooming.
Urmas Tooming. Foto: Toomas Huik

Inimesed ei taha enam tagasi aega, mil mererand jäi neile suletuks ning päikeseloojangut sai nautida vaid üksikutes kohtades. Pärast Eesti taasiseseisvumist tekkis ometi jälle võimalus astuda suvalisel ajal rannale peale Pirita ka Kalamajas, Koplis, Kakumäel või mujal.

Seetõttu pahandabki nüüd linlasi see, et kinnisvaraarendajad hakkavad jälle nende õigusi piirama. Viimase aja suuremaid vaidlusaluseid kohti on Kalasadama ümbrus linnahalli läheduses. Seitse aastat on püütud seal planeeringut kehtestada ning lõpuks on jõutud ka mingi lahenduseni.

See aga ei rahulda kuidagi kalamajalasi, sest nende arvates muutub Kalasadama ala pärast selle täisehitamist uueks Lasnamäeks ning inimeste jalutamise ja merevaate nautimise ruum jääb seal üpris pisikeseks.

Linnaplaneerijatele on saabunud mitusada protesti. Arhitektid on välja pakkunud hoopis inimlikuma lahenduse ning arhitektuuritudengid nuputavad veel täiendavalt, kuidas Kalasadamas hiigelelamuid vältida. Loodetavasti jõutakse ühiste jõududega ka parima projektini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles