Valminud on Tallinna linna ja lähiümbruse transpordikava

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevast aastast võib tallinlastel tekkida võimalus ühissõidukites tasuta sõita.
Tulevast aastast võib tallinlastel tekkida võimalus ühissõidukites tasuta sõita. Foto: Peeter Langovits.

Linnavalitsus hakkab homsel istungil arutama Tallinna linna ja lähiümbruse transpordikava.


Ühtekuuluvusfondi tehnilise abi projekti raames valminud Tallinna linna ja lähiümbruse transpordikava annab aluse ühtse transpordisüsteemi sujuvaks ja tõrgeteta toimimiseks Tallinna linnas ja selle lähiümbruses ning kajastab kõigi transpordiliikide ja –viiside (maantee, raudtee,, mere- ja lennutranspordi , ühistranspordi ja kergliikluse) koostoimet, vahendas Raepress.

«Vajadus Tallinna linna ja lähiümbruse transpordikava koostamiseks tulenes Euroopa Liidu struktuurivahenditest ja Ühtekuuluvusfondist rahastatavate Tallinna linna transpordi infrastruktuuri projektide (sealhulgas Ülemiste liiklussõlme rekonstrueerimise) elluviimiseks aastatel 2007 – 2013 vajaliku kava olemasolu nõudest Euroopa Komisjoni poolt,» selgitas abilinnapea Deniss Boroditš.

«Tallinn on võtnud suunaks autoliikluse vähendamise ja ühistranspordi osakaalu kiire suurendamise kavandades transpordisüsteemi, mis pakub kõikidele head liikumisvõimalused, tagab meeldiva elukeskkonna ja transpordi töökindluse parandades sellega piirkonna konkurentsivõimet,» lisas ta.

Visioonide elluviimiseks on transpordikavas püstitatud konkreetsed eesmärgid ja meetmed ning koostatud eraldi arenguprogrammid kergliiklusteede, ühistranspordi ja autoliikluse jätkusuutlikuks arenguks.

Transpordikava lisas on esitatud ka «Pikema perspektiivi finantsplaan» kirjeldab transpordi finantseerimise süsteemi uuendamise põhiprintsiipe. Selle järgi peab transpordi infrastruktuuri finantseerimine toimuma tegevuskavade ja rakendusplaanide alusel nii linnaeelarvest kui Euroopa Liidu fondidest taotletud vahendite alusel.

Sealjuures tuleb eelistada säästva transpordi arengut, milleks tuleb välja töötada finantseerimiskava säästva transpordisüsteemi arendamiseks koostöös Tallinna, selle lähivaldade ja riigiga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles