Ministeeriumi asekantsler oli kolm nädalat vanglas

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Kama.
Priit Kama. Foto: Egert Kamenik

Justiitsministeeriumi asekantsler Priit Kama viibis suvel kolm nädalat Tallinna vanglas, et hinnata valvurite ja kontaktisikute tööülesandeid ja ajakasutust.

«Olin nii öösel kui ka päeval eluhoones, tööpäeva ajal käisin ka mujal ametnikega rääkimas sellest, mis puudutas tööd konkreetsete vangidega,» rääkis vanglateenistuse ajakirjale Vangla Ekspress antud intervjuus Kama, vahendas ERR Uudised.

Kama sõnul viibis ta koos vangidega, kes kandsid karistust vägivaldsete tegude eest, nagu tapmine, röövimine, samuti narkokuriteod ja vargused, idee vangla argipäeva vahetult jälgida tuli Kamal endal.

Kama sõnul jälgis ta, kuidas konkreetselt valvurid ja kontaktisikud vangidega tegelevad, kui palju neil üksikute toimingute peale aega kulub, asekantsler märkis, et projekti eesmärk ei olnud välja selgitada, kas ja kes on midagi valesti teinud, vaid mida on vaja teha paremini ja palju selleks aega kulub.

Kama sõnul on projekti tulemustest veel vara rääkida, kuna arutelud Tallinna vangla juhtkonnaga veel käivad, kuid võib arvata, et Tallinna vangla töökorraldus muutub sarnaseks Tartu ja Viru vanglate töökorraldusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles