Kuusalu elanikku häirib kiriku kellahelin

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuusalu kirik
Kuusalu kirik Foto: Liis Treimann

Harjumaa Kuusalu Laurentsiuse kiriku oktoobri lõpus tööle saadud kolm uut Saksamaal valmistatud kirikukella ajasid juba närvi mustaks Askol, kes kurtis, et pühapäevahommikune mürgel ei laskvat magada.

«Kirik paneb ühte patta kakofoonilise kellamängu austaja jumaliku vaikuse hindajaga,» kurtis pahane Kuusalu noorsand ja läkitas kaebekirja kohaliku lehe toimetusele ja kirikuõpetajale, kirjutab Õhtuleht.

Asko kirjutas, et kindlasti oleksid paljud kohalikud ettevõtted väga õnnelikud, kui saaksid oma teenustest kah sama lärmakalt märku anda: «Autotöökoda teataks hommikul soodsatest rehvivahetuse hindadest, toidupood annaks märku kella kümnesest alkoholimüügi algusest ning pubi teataks kella 18 ajal pikemas teadaandes pidutsemise avapaugust.»

Kellad seadistanud orelitöökoja omanik, samuti Kuusalu elanik Toomas Mäeväli arvas, et kaebajat häirib enim vast see, et kirik saanud endale tänu kelladele hea reklaamivahendi, sest peale tema pole keegi selle üle kurtnud.

Kuusalu kirikukellad helisevad pühapäevahommikul kell 10 ja see kestab kaks minutit, peale selle helisevad need samuti kaks minutit iga päev kell 12.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles