Mupo määras jaanuaris enam kui 35 000 euro eest trahve

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trahv. Foto on illustratiivne.
Trahv. Foto on illustratiivne. Foto: Arno Saar/ Õhtuleht

Tallinna munitsipaalpolitsei (mupo) määras jaanuaris ühistranspordis sõiduõiguseta sõitjaile ja linnas valesti parkijaile kokku 36 280 euro eest trahve.

Ühistranspordis sõiduõiguseta sõitjaile määrasid mupo ametnikud jaanuaris kokku 319 trahvi, mille kogusumma oli 5360 eurot, edastas mupo pressiesindaja.

Linnas valesti parkijatele koostasid mupo töötajad 1450 trahviotsust kogusummas 30 920 eurot.

Tallinna ühistransport on 2013. aasta algusest rahvastikuregistri järgsetele Tallinna elanikele tasuta. Tasuta sõidu õiguse tõendamiseks tuleb ühistransporti kasutavatel tallinlastel soetada endale roheline ühiskaart, see isikustada ning iga sõit ühissõidukisse sisenemisel valideerida ehk registreerida. Isikustatud ühiskaart kehtib ainult koos isikut tõendava dokumendiga. Alates 28. oktoobrist 2013 saavad Tallinna elanikud linna piires tasuta sõita ka Elroni elektrirongidega.

Tasuta sõidu õigus on sõltumata elukohast ka kõigil kuni 19-aastastel õpilastel, kelle rahvastikuregistri järgne elukoht on Eesti. Jätkuvalt saavad elukohast sõltumata Tallinna ühistranspordis tasuta sõita ka kõik seni tasuta sõidu õigust omanud sõitjategrupid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles