Tallinnas toimub reedel Teadlaste öö

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Reedel toimuv Teadlaste öö toob pealinna ridamisi üritusi nii kooliõpilastele, tudengitele kui ka vanematele teadmis- ja teadushuvilistele ning pakub võimalust proovida heliga ravivat voodit.


Mitmeid Teadlaste öö üritusi peetakse pealinna ülikoolides. Nii muutub Tallinna Ülikooli peamaja (Narva mnt 29) fuajee kell 10-14 teadusmessiks, mille eesmärgiks on esitleda ja tutvustada Tallinna Ülikooli teadus- ja uurimistegevust, teatas Raepress.

Kell 17-21 toimub aga Tallinna Ülikooli keeltemajas (Narva mnt 25) «Õhtu teadlastega», kus külalised saavad näiteks katsetada, mis tunde tekitab heliteraapiliste omadustega voodi, järele proovida Tallinna Ülikooli haridustehnoloogia teadlaste loodud arvutiprogramme ja kaasa elada põnevatele keemiakatsetele.

Kogu päeva vältel on Tallinna Tehnikaülikoolis (Ehitajate tee 5) tutvustused, arutelud ja ringkäigud laborites. Kell 11-17 toimuvad vestlusringid erinevatel teemadel: räägitakse inseneriteadustest, materjalitehnikast ja energeetikast, noorteadlastest ning sellest, millest alustada, et saada teadlaseks.

Kell 12-17 toimuvad praktilised tegevused ja ringkäigud. Uuritakse, mis toimub TTÜ mehhaanika- ja energeetikateaduskondade laborites. Kohtade arv on piiratud - eelnev registreerimine telefonil 620 3596.

Kella 19-st on Eesti Teaduste Akadeemia saalis (Kohtu 6) avatud kontsert-teaduskohvik «Teadus muusikas ja muusika teaduses», kus õhtu keskseks teemaks on muusika Tartus aastatel 1802-1918.

Von Krahli teatris (Rataskaevu 10/12) toimub kell 18-22 «Kaleidoskoop teeb teadust», kus rännatakse koos Aare Baumeriga Energiakeskusest. Teadusbussi «Suur Vanker» noorteadlaste poolt tuleb ettekandele teaduslik valgusetendus ja muusikat mängib Broken Time Orchestra.

Energiakeskuses (Põhja pst. 29) on lahtiste uste päev kell 10-15, kus huvilistel on võimalus tutvuda enam kui 160 interaktiivse proovi-ise-järele eksponaadiga. Kohtade arv on piiratud ning gruppidel eelnevalt registreerida telefonil 715 2650.

Lisaks Tallinnale toimub Teadlaste öö Tartus, Pärnus, Rakveres, Valgas ja Narvas. Täpsemat infot kõigi Eestis toimuvate ürituste kohta leiab aadressilt www.ahhaa.ee

Kõik Teadlaste ööl toimuvad üritused on huvilistele tasuta. Teadlaste ööd tähistatakse maailmas alates 2005. aastast, Eesti tähistas Teadlaste ööd esimest korda 2006. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles