Galerii: kesklinna koolid tähistasid Tartu rahu aastapäeva

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna kesklinna koolid tähistasid täna pärastlõunal Reaali Poisi juures Tartu rahu aastapäeva.

Tseremoonia eesmärk oli mälestada Eesti Vabadussõjas võidelnud ja langenud kooliõpilasi ja kooliõpetajaid, pidades silmas, et võidelnud koolipoiste mälestust peaksid eeskätt hoidma praegused kooliõpilased. Tegemist oli kesklinnakoolide ühenduse G5 traditsioonilise piduliku sündmusega: toimus liputseremoonia, pärja asetamine ning koolijuhi kõne.

Tartu rahu tähistamist Reaali Poisi juures korraldavad koolid rotatsioonikorras. Tänavu oli eestvedajaks Tallinna Prantsuse Lütseum. Lütseumi direktor Lauri Leesi on tseremoonial võimaluse korral osalenud igal aastal ning peab oluliseks, et õpilased seda sündmust meeles peavad. «Kui poleks Tartu rahu olnud, poleks ka meie kooli ja üldse oleks eestikeelse hariduse olemasolu küsitav,» lausus Leesi eile.

G5 on kesklinnakoolide õpilasi ühendav organisatsioon, kuhu kuuluvad Gustav Adolfi Gümnaasium, Tallinna Reaalkool, Tallinna 21. Kool, Tallinna Prantsuse Lütseum ja Tallinna Inglise Kolledž.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles