Tallinna loomaaed sai elukaid juurde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suured Lõuna-Ameerikast pärit tirtsud.
Suured Lõuna-Ameerikast pärit tirtsud. Foto: Tallinna loomaaed

Talveilmad ja lumeuputus ei takista loomade vedu. Üle-eelmise reede hilisõhtul saabus Berliinist Tallinna loomaaeda kolmeaastane gauripull, paar aastaseid alpakasid ja käputäis noori Aafrika rohuhiiri.

Loomad elasid reisi üle kenasti ja tunnevad end hästi, peavad vaid harjuma kohaliku kõnekeelega. Eriti näib saksa keelest puudust tundvat gaur. Alpakad pääsesid juba guanakode kõrval asuvasse õueaedikusse.

Kui heakorrateenistusel käib lumekoristus loomaaia külastajaradadelt juba tavapäraselt, siis õues töötavad ulukihooldajad on labidaga lume viskamisest päris võhmal, kuid loomade hooldamiseks peab ju puurideni-aedikuteni pääsema ja vahel vajavad ka loomad käiguradade ettepuhastamist.

Loomaaia veterinaarid uimastasid teisipäeval sarvede eemaldamise eesmärgil vana isase buhhaara hirve. Edaspidi jääbki ta karjast eemale väiksemasse õueaedikusse. Indlevate emaste hulgas aga hakkab end kehtestama noor värsket verd buhhaara hirvepull.

Loomaaia Illu kohviku ruumes avati eri maailma nurkadest kohale toodud põnevate selgrootute näitus «Elavad kalliskivid ja muud mutukad».

Lisaks ehispõrnikatele, raagritsikatele, suurtele tirtsudele ja troopilistele prussakatele on sel korral uudsena välja pandud Jaapani kellukkilgid, kohalikus keeles suzumushi, putukad, kes oma hõbehäälse sirinaga on Jaapani luules ja kirjanduses kindla koha leidnud. Näitus jääb avatuks kevadeni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles