Linnavalitsuse uuring: Tallinnas elada eelistavate arv kasvab

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Tallinnale.
Vaade Tallinnale. Foto: Küllike Rooväli

Viimase kahe aasta jooksul on linnaelanike meelest paranenud parkide, rannaalade, ühistranspordi ja prügimajanduse seisukord ning ligi kümnendiku võrra on kasvanud inimeste arv, kes eelistavad elupaigana just Tallinna.

Tallinna elukeskkonnaga on täna rahul 82 protsenti elanikest ja kahekordistunud on näiteks viimase kahe aastaga linlaste hulk, kes peavad heaks või väga heaks parkide, haljasalade, ühistranspordi, prügimajanduse ning jalakäijate teede olukorda, kirjutas linnavalitsuse ajaleht Pealinna viidates Turu-uuringute AS´i äsja valminud uuringule «Elanike rahulolu Tallinna linna avalike teenustega».

Elanikud jäävad suhteliselt hästi rahule ka elamute hooldamise (rahul 80 protsenti), välisilme ja tänavate ja teeäärte puhtusega (rahul 72 protsenti). Üle poole elanikest leiab, et tervisespordiga tegelemise võimalused on piisavalt head (59 protsenti).

Ka laste mänguväljakute ja -platside olukorda heaks või väga heaks hindavate elanike arv on kahe aastaga kahekordistunud (rahul 43 protsenti, 20 protsenti ei ole kokku puutunud).

Veidi vähem on linlased rahul lemmiklooma pidamise kultuuriga ning samuti on inimesed suhteliselt vähe rahul liiklusturvalisusega - rahuloluks pole põhjust ei autojuhi ega jalgratturi seisukohast.

Võrreldes 2006. aastaga on ka elukohana just pealinna eelistavate elanike osakaal suurenenud ligi kümnendiku võrra, selgub uuringust. Kui kaks aastat tagasi oli elukohana eelkõige Tallinna eelistavaid vastajaid 68 protsenti, siis nüüdseks on see 9 protsenti võrra suurenenud.

Lisaks selgus uuringust see, kui kaua keegi on Tallinnas elanud. 13 protsenti tallinlasest elab siin juba kolmandat põlve või kauem. Ligi kolmandik (33 protsenti) linastest on teist põlve tallinlased ja 32 protsenti on elanud Tallinnas rohkem kui 25 aastat, ent pole siin siiski sündinud. Ülejäänud on uustulnukad.

Keskmisest vähem on Tallinna kõige eelistatumaks elupaigaks pidajaid nende vastajate seas, kes pole end registreerinud Tallinna elanikuna. Tõenäoliselt jäetakse end elanikuks registreerimata sageli just sel põhjusel, et pealinna kolitakse elama ajutiselt.

Ankeedis nimetatud Tallinna haljasalade ja parkide poolt pakutavatest puhke- ja vaba aja veetmise võimalustest hindavad linlased kõige kõrgemalt Kardioru pargi Luigetiiki.

Tallinna veebilehekülge aadressil www.tallinn.ee on viimase aasta jooksul külastanud 48 protsenti pealinlastest, sealhulgas vähemalt kord nädalas teeb seda 9 protsenti tallinlastest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles