Linnajuhid ei märganud autovabal päeval muutusi liikluses

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklus Tallinnas.
Liiklus Tallinnas. Foto: Raigo Pajula

Liiklusvaldkonda juhtiv Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli ning rattateede rajamise ja keskkonna eest vastutav abilinnapea Deniss Boroditš ei täheldanud autovaba päeva puhul suuri muutusi liikluses.

«Liiklus oli sama, mingit vahet võrreldes tavalise päevaga polnud,» ütles Mutli, kes ise tuli täna tööle trammiga. Ta lausus, et on raske panna inimesi järgima autovaba päeva üleskutset ning meelitada neid autot koju jätma.

«Kuid autovaba päeva korraldamine on õige ja selliseid üleskutseid tegema peab, küllap need ükskord hakkavad ka mõju avaldama,» lisas ta.

Mutli ütles, et tal on aastas rida päevi, kus ta tuleb tööle ühistranspordiga ja üks neist on kindlasti autovaba päev. Samas tõdes ta, et peab päeva jooksul siiski ka autoga asju ajama ning tervet päeva ühistranspordiga kahjuks sõita ei saa.

Kuid mul pole iseenesest mitte midagi ühistranspordiga sõitmise vastu, lisas ta.

Pirital elav Boroditš ütles, et tuli nagu tavapäraselt tööle autoga, sest Piritalt on kesklinna pikk tee ja lisaks on vaja laps lasteaeda viia. Kui kesklinnas elada, siis oleks küll narr minna kesklinna tööle autoga, märkis ta.

Abilinnapea sõnul tuli ta tööle läbi Lasnamäe ning ei märganud, et liiklus tavapärasest erinev oleks olnud. «Liiklus oli mõistlik, sain täitsa kiiresti kohale,» lausus ta.

Boroditš pidas tõenäoliseks, et soojema ilma korral oleks rattasõitjaid olnud autovabal päeval mõnevõrra rohkem kui tavalisel päeval.

Postimees.ee küsib, kas sina märkasid täna, autovabal päeval, liikluses erinevust võrreldes tavalise päevaga? Jaga oma kogemust kommentaarides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles