Seaduste eiramine turu rajamisel maksis 80 000 krooni

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiine turg.
Kristiine turg. Foto: Mihkel Maripuu

Ametnikud kirjutasid Kristiine turu rajajale ebaseadusliku ehitustegevuse eest välja kokku 81 000 krooni eest trahve, mis ei takistanud turu ehitamise lõpule viimist.


See selgus abilinnapea Taavi Aasa vastusest linnavolinik Tarmo Kruusimäe esitatud arupärimisele. «Tallinna linnaplaneerimise ameti ehituskontrolli osakonna peaspetsialist tegi 28. septembril ehitusseaduse alusel ehitusettevõtjale OÜ-le Luxvol ettekirjutuse peatada kohe ehitustööd Kotkapoja 2b kinnistul kuni ehitusloa saamiseni ning määras ettekirjutuse mittetäitmise eest sunniraha 70 000 krooni,» teatas abilinnapea.

«Munitsipaalpolitsei amet algatas 17. septembril 2010 väärteomenetluse ja on turu haldajat trahvinud 10 000 krooniga ebaseadusliku ehitustegevuse eest. Lisaks on munitsipaalpolitsei määranud ehitajale haldusmenetluses trahvi tuhat krooni heakorranõuete eiramise eest,» vastas Aas Kruusimäe küsimusele mupo menetluse tulemuste kohta.

Seaduserikkumistele Kristiine turu rajamisel juhtis tähelepanu ka Harju maavanem Ülle Rajasalu. Linnavalitsus teatas, et Rajasalu nõudmised on arusaamatud ning seetõttu pole neid võimalik täita. Selle peale pöördus maavanem kohtu poole, kuid kohus hakkab turu temaatikat arutama kõige varem tuleva aasta märtsis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles