Võidusamba valgustuse paigaldamine algab lähipäevil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõja võidusammas.
Vabadussõja võidusammas. Foto: Toomas Huik

Kaitseministeerium ning Tallinna Tehnikaülikooli teadurid on heaks kiitnud KH Energia-Konsuldi koostatud Vabadussõja võidusamba valguslahenduse projekti ning firma teeb praegu ettevalmistusi, et lähipäevil juba valgustite paigaldamise juurde asuda.

«Meie projektid on heaks kiidetud küll, aga valgustust me praegu veel üles ei pane, kui päris täpne olla,» ütles KH Energia-Konsult juht Heino Harak. «Enne valguse paigaldamist on vaja natuke üldehitustöid teha. Valgustuse juurde asume mõne päeva pärast.»

Ta lisas, et suur osa valgustuse paigaldamiseks vajalikke detaile on juba tellitud ja kätte saadud, kuid näiteks samba mikrokliima tagamise seadmeid oli võimalik alles nüüd tellida, kui kõik projektid heaks kiidetud.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimeti sõnul peab võidusamba valgustus ja kõik sinna juurde kuuluv lõplikult valmis olema jaanuari lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles