Fotoreportaaž – Lennusadamas tõid sukeldujad merest välja üle kahe tonni prügi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas just Gotlandi käia, aga teokarpidega kaetud käiakivi tõi Kaire Kaljurand veest välja küll.
Kas just Gotlandi käia, aga teokarpidega kaetud käiakivi tõi Kaire Kaljurand veest välja küll. Foto: Küllike Rooväli

Sukeldumisklubi Maremark algatusel käis laupäeval rahvusvahelise merepuhastusaktsiooni AWARE raames Tallinnas Lennusadamas veest prügi välja toomas üle 60 inimese.


Koos maapealsete abimeestega oli koristuspäeval osalejate arv rekordiline – üle kahesaja.

Enne vee sogaseks ajamist oli sadamas väga hea nähtavus, üle kaheksa meetri, ja paljud said tõelise sukeldumiselamuse. Vesi oli 11 kraadi soe, palju oli millimallikaid, leidus ka kalu.

Peamiselt toodi vee alt välja taarat, palju oli rehve ja vendreid. Põnevamad leiud olid plekist sööginõud, kodus valmistatud konserv «Räim tomatis», potid-pannid, plekist korsten, lennukirehv, tulekustuti, mitu ämbrit, ketaslõikur, redel, käiakivi, laste hüppepall ja paar saapaid, mille paarilised leiti eri kohtadest. Kokku toodi veest välja 2671,5 kilo prügi. Lisaks koristati vesilennukite angaaride aluseid sinna jäänud ehitusprahist ja lammutati vanu ehitisi. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles