Patsiendid: korraks võiks tasuta parkida saada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Aasamäe käis PERHi Mustamäe korpuses arstil ja tõdes, et tunniga poleks hakkama saanudki.
Evelin Aasamäe käis PERHi Mustamäe korpuses arstil ja tõdes, et tunniga poleks hakkama saanudki. Foto: Mihkel Maripuu

Mustamäe haigla külastajad, kellega Postimees.ee täna rääkis, ei olnud uuest parkimiskorrast teavitavat silti märganud ning leidsid, et see pole päris õiglane.

«Ma alles tagasi auto juurde tulles märkasin silti, õnneks ei saanud praegu trahvi,» naeris autot lumest puhastav Evelin Aasamäe, kes oli veel mõni aeg tagasi haiglas käies kehtinud korraga tutvunud ning seetõttu polnud täna märkidele tähelepanu osutanud. «See on küll halvasti, üks tund võiks ikka olla ju tasuta, inimestel vaja kasvõi korraks arstil käia.»

«Kõige eest ei saa ju raha küsida. Kasvõi need, kes ise patsiendid, võiksid haiglast saada mingi lipiku, et autole panna,» arvas ka ise arstil käinud neiu.

Olavi ootas arstile läinud kaaslast seepärast autos, et mitte parkimisraha maksta. «Halvasti suhtun,» sõnas ta. «Kehv, et tuleb veel lisaks maksta selle eest, et auto seisab.» Ta oli valmis tasu maksma minema hetkel, kui näeb kontrolöri tulemas.

Haigla territooriumil on juba üle aasta parkimist korraldanud OÜ Citypark. Piirkonnas autosid kontrollinud Cityparki kontrolör ütles Postimees.ee’le, et pärast parkimiskorra muutust tavaliselt nädala või isegi kümne päeva jooksul trahvi ei tehta. Esialgu pannakse hoiatussilte või räägitakse autojuhtidega, kinnitas ta.

Ka Maire Nilus, kes talutas autosse oma äsja haiglast välja saanud isa Arnold Kotsarit, polnud uut korda kuulutavat silti märganud. «Ega see pole suur raha, aga sa oled sunnitud seda maksma, kui haiglasse ikka vaja,» polnud naine rahul.

«Väga tobe. Inimene on haiglas, ma olen nädal aega siin iga päev käinud, mis summa ma oleks pidanud kokku selle eest maksma!» sõnas Nilus. «Aga haiglale ikka väike kasu,» poetas vaevaliselt kõndiv Kotsar vahele. «Mis haiglale, see läheb ikka Cityparkile!» arvas Nilus vastu.

PERHi kommunikatsioonijuht Inga Lill kinnitas Postimees.ee'le, et parkimisest laekuv raha läheb parkimise parandamisse haigla ümbruses, praeguste kavade järgi peaks haigla juurde parkimismaja valmima 2013. aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles