Politsei pidas kinni koolilaste ahistaja

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Põhja prefektuuri politseinikud pidasid täna hommikul Tallinnas Juhkentali tänaval kinni Lõuna-Ameerika päritolu meesterahva, kes esialgse info kohaselt püüdis tänaval liikunud koolilapsi läbi riiete puudutada.

Eile, 28. jaanuaril laekus politseile kooli töötajalt info, et ühe Tallinna kesklinna kooli juures on nähtud meest, kes tülitab tänaval koolilapsi.

«Kooli töötajate ning õpilastega rääkides kogus politsei võimalike juhtumite kohta piisavalt informatsiooni, et pidada täna hommikul kinni 30ndates eluaastates meesterahvas. Politseil on alust kahtlustada kinnipeetud meest selles, et ta katsus koolilapsi läbi riiete intiimpiirkondadest. Tegemist on tähtajalise elamisloa alusel Eestis elanud Lõuna-Ameerika päritolu välismaalasega,» ütles politsei pressiesindaja Marie Aava.

Politsei palub kõigil, kellel on infot sarnaste juhtumite kohta, võtta ühendust politsei lastekaitseteenistusega telefonil 5301 9938.

Põhja prefektuuri lastekaitseteenistuse vanem Reimo Raivet rõhutas, et kuna lapsi, keda mees on ahistanud, võib olla veel, peaksid vanemad kindlasti oma lastega sel teemal rääkima. «Ohvriks võivad olla langenud kooliealised lapsed, kes nimetatud piirkonnas igapäevaselt liiguvad. Lapsed tihtipeale ei julge sellistest vahejuhtumitest vanematele ise rääkida, sest tunnevad häbi või kardavad vanemate hukkamõistu. Seetõttu on ülioluline, et vanemad looksid võimalikult usaldusliku, avatud ja rahuliku õhustiku, et julgustada lapsi nendega juhtunust rääkima,» ütles Raivet.

Juhtunu uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlus, mida juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Oht avalikule korrale on elamisloa kehtetuks tunnistamise alus, seega hindab politsei- ja piirivalveamet menetluse käigus ka mehe elamisloa omamise jätkuvat põhjendatust.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles