Muna sai jälle posti otsa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muna Loole suunduva tee ääres on jälle omal kohal.
Muna Loole suunduva tee ääres on jälle omal kohal. Foto: Raigo Pajula

Jõelähtme vallavalitsus lasi oma kulu ja kirjadega korda teha Loole suunduva tee ääres posti otsas seisnud kanamuna ning pani selle samasse kohta tagasi. Muna avalik avamine toimub aprillis munadepühade paiku.

Jõelähtme vallavanem Andrus Umboja lükkas ümber kuuldused, nagu viidaks legendaarne muna kuhugi Harku valda, sest Lool asuval Talleggil on kavas kogu oma tootmine sinna kolida.

Umboja kinnitas, et Tallegg on munast lahti öelnud ning nüüd on see valla oma. Posti, mille otsas muna praegu sinise katte all seisab, tegi korda Merko Ehitus, kes on samas ametis tee-ehitusega.

Maanteeameti liiklusasjatundjad nõudsid algul seoses uue tee ehitusega, et muna tuleb sealt koos postiga hoopis minema viia, kas Talleggi kontorihoone ette või kuhugi mujale Loole. Lõpuks jõuti siiski kokkuleppele, et muna võib samasse kohta jääda, ainult natuke tuli posti nihutada.

«Muna üks ülesanne ongi ju viidata Loo asulale, sest muna teravik on sinnapoole suunatud,» ütles Umboja. «Lood teavadki ju kõik just selle muna järgi.»

Umboja ütles, et üks kohalik paadiehitaja tegi plastikust muna korda. Vallale läks see maksma umbes 10 00 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles