Tallinna TV teeb viimaseid ettevalmistusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna televisiooni uudistelugeja Katrin Toome.
Tallinna televisiooni uudistelugeja Katrin Toome. Foto: Toomas Huik

Pealinna televisiooni 68 ruutmeetri suurune põhistuudio oli täna veel täiesti tühi ning veidi väiksemas uudistestuudios poseeris tulevane uudistelugeja Katrin Toome vaid sahtlikapi peal istudes. Mõne päeva pärast, kui algavad proovisaated, on aga tema nägu juba võimalik ekraanil näha igal õhtul kell kolmveerand üheksa.


Tallinna TV juht Jüri Raudsepp kinnitas, et tehniliselt on kõik peaaegu valmis, kuid proovisaadete eetrisse minek sõltub veel viimastest läbirääkimistest Elioniga. Nimelt jõuab linnatelevisiooni signaal Starmani, STV ja teistesse kaabeltelevisiooni võrkudesse just Elioni kaudu.

Raudsepp lisas, et lõpuks ometi kaob arusaam, nagu oleks kanal 14 ja Tallinna TV üks ja seesama asi.

Uue telekanali tehnikadirektor Olavi Klooster märkis, et Tallinna uudistest on huvitatud näiteks ka väike Võru kaabeltelefirma Tevakaabel. Kultuuriminister Laine Jänese allkirjastatud ringhäälinguluba võimaldab Tallinna TV-d näidata kõigis Eesti kaabelvõrkudes.

«Kultuur, millele Tallinna TV suures osas keskendub, on ju üldrahvalik ning tõenäoliselt tahavad inimesed kogu Eestis teada, mis pealinnas toimub,» mainis Klooster.

Raudsepa sõnul kestavad proovisaated terve detsembri ning selle aja jooksul peavad kõik tehnilised asjad lõplikult paika saama, et juba jaanuarist oleks võimalik iga päev kaheksa tundi saateid eetrisse paisata.

Prooviaja programm on Raudsepa sõnul suures osas juba paika pandud ning reporterid, toimetajad ning saatejuhid suures osas teada.Uudiseid hakkab kokku korjama Meelis Tomson, tarbijakaitsesaadet veab Madis Salum ning kultuurisaateid teeb Maris Johannes. Kalle Mihkels hakkab käsitlema toasooja teemat. Praegu on Tallinna TV põhipalgal 7,2 inimest, neist 0,2 kohaga raamatupidaja. See arv kindlasti kasvab. Paljud tegijad võetakse tööle kindlate projektide tegemiseks.

«Kajastame kõiki Tallinna eluvaldkondi transpordist hariduseni ning lasteaialastest pensionärideni,» ütles Raudsepp. «Kavas on ka kodanikutelevisioon, kus inimene lihtsalt saab kõik südamelt ära rääkida.»

Järgmisel aastal on Tallinna TV loomulikult suures osas keskendunud kultuuripealinna teemadele. Eetrisse jõuab tänavu suvel salvestatud Viru Folk, aga ka palju klassikalist muusikat.

Tänavu on Tallinna TV tegemiseks linnaeelarvest ette nähtud 12 miljonit krooni, järgmisel aastal kasvab see summa Raudsepa sõnul aga oluliselt. Tõenäoliselt jõuab ekraanile ka reklaam, kuigi otseseid lepinguid veel sõlmitud pole. Kultuuriteateid saab avaldada tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles