Vapper süüdistab keskerakondlasest koolijuhti jäätisemonopoli loomises

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni liige Kalev Vapper süüdistab Merivälja kooli direktorit ja linnavolikogu liiget Kaja Laanmäed, et ta on direktorina tekitanud monopoolse olukorra ja lubanud kooli territooriumile jäätist müüma ainult oma poja firma.

«Kaja Laanmäe on lubanud kooli ainsa müügitegevusega tegelejana oma poja Jarko Laanmäe ettevõtte Jäätisemüük. Lisaks laste tervise aspektile on küsimus sellise tegevuse eetilisuses,» kirjutas Vapper arupärimise abilinnapea Taavi Aasale.

Vapper küsis, et kuidas suhtub Tallinna linnavalitsus olukorda, kus kooli direktor soodustab õpilaste mitteväärtuslikku toitumist, lubades kooli territooriumil müüa jäätist ja miks direktor tekitab monopoolse olukorra, lubades kooli territooriumil toidukaupu müüma ainult enda lähedase sugulase.

Lisaks heidab Vapper ette, et varasemalt on Kaja Laanmäe suunanud oma poja ettevõttele ka väga odavalt linnale kuuluvad ruumid. «2013. aastal tunnistas ka Laanmäe ise, et on teinud vea, andes linnale kuuluvad ruumid omavoliliselt ja ilma igasuguse konkursita edasi oma pojale,» ütles Vapper.

Kaja Laanmäe on Tallinna linnavolikogu haridus- ja kultuurikomisjoni esimees ja Keskerakonna liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles