Linnavolikogu opositsioon umbusaldab Taavi Aasa

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Aas
Taavi Aas Foto: Eero Vabamägi

Tallinna linnavolikogu opositsioon esitab umbusaldusavalduse linnapea ülesandeid täitvale abilinnapeale Taavi Aasale, kes peaks nende hinnangul vastutama linnaosavanemate tegude eest.

Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni esimehe Madis Kübara sõnul ei ole aktsepteeritav olukord, kus linnavalitsus vaatab vaikivalt pealt, kuidas linnaosavanemad kulutavad linlaste raha enda isikliku kasu teenimiseks ning volikogu opositsioon on seetõttu otsustanud linnapea kohuseid täitvat Taavi Aasa umbusaldada.

«Riigiprokuratuur on jõudnud otsusele, et Kesklinna vanem Alar Nääme on kasutanud linnaosa raha otseselt enda huvides. See on piisavalt tõsine süüdistus, et ise ametist lahkuda,» ütles Kübar. «Küll aga istub Nääme oma kohal edasi ning linna raha väärkasutamine ei ole ka linnavalitsuses mingit reaktsiooni tekitanud.»

«Samuti nagu Alar Nääme korruptsioon, on linnavalitsuse poolt jäänud täielikult märkamata ka Põhja-Tallinna linnaosavanema Karin Tammemäe omavolitsemine linnaosa rahakotis,» tõdes volinik. «Tammemägi, kes on muu hulgas andnud oma alluvale järjekorraväliselt linnaosale kuuluva korteri, jaganud 14 000 euro eest enda pildiga kommipakke ja kasutanud enda reklaamimiseks korduvalt linnaosa raha, teeb seda kõike linnavalitsuse vaikival nõusolekul.»

«Linnapea kohusetäitjal on kohustus reageerida niivõrd tõsistele süüdistustele ning võtta ette vajalikud sammud, et linlaste huvide eest seista,» ütles Kübar. «Praegu vaatab aga Taavi Aas koos ülejäänud linnavalitsusega pealt, kuidas linnaosavanemad oma suva järgi linna raha tasku panevad.»

Reformierakonna fraktsioon kirjutas koos IRL’i saadikutega alla umbusaldusavaldusele, millega soovitakse Taavi Aasa ametist lahkumist. Ka Reformierakonna saadikud on seisukohal, et Taavi Aas oleks pidanud Alar Nääme ja Karin Tammemäe tegevusele reageerima.

«Taavi Aas linnapea kohusetäitjana ei ole oma ülesannete kõrgusel. Ta ei ole suutnud tänaseks lahendada Kesklinna ja Põhja-Tallinna juhtimise probleeme. Linnaosade valitsemine on muutunud läbipaistmatuks, kadunud on usaldus ning demokraatia,» sõnas Reformierakonna fraktsiooni esimees Ants Leemets.

Kesklinna halduskogu otsustas 12. jaanuaril, et Taavi Aas peaks ametist taandama Kesklinna vanema Alar Nääme, kes sai aasta alguses prokuratuurilt süüdistuse omastamises. Põhja-Tallinna vanemale Karin Tammemäele heidab opositsioon ette oma alluvale eelistingimustel munitsipaalkorteri üürile andmist, kuid see pole nende väitel ainus hämara sisuga juhtum kõnealuses linnaosas.

«Reformierakonna fraktsioon on seisukohal, et Taavi Aas tuleks ametist taandada. Raske on usaldada linnapea asetäitjat, kes lubab silmagi pilgutamata oma alluvatel kasutada linna raha isiklikuks otstarbeks või valimiskampaaniaks,» lausus Leemets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles