«Pealtnägija»: lammutatud maja taastamise asemel valmis väike koopia

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aasta lõpul sigines Sihi 108 krundile väike ehitis, mida omanik nimetas mängumajaks.
Möödunud aasta lõpul sigines Sihi 108 krundile väike ehitis, mida omanik nimetas mängumajaks. Foto: Eero Vabamägi

Ärimees Vello Kunmani lammutatud miljööväärtusliku maja taastamise asemel on Kunmaniga seotud uus omanik püstitanud Tallinna Nõmmele vana majaga sarnase vähendatud koopia. Linn sellise lahendusega ei lepi.

Kui ärimees Vello Kunman lasi möödunud aasta veebruaris lammutada Nõmmel Sihi tänaval asuva miljööväärtusliku elamu ja ehitas sinna loata ja kooskõlastusteta palju suurema elumaja, sai Kunman linnalt käsu uus maja maha lammutada ja vana maja taastada, edastas ETV saade «Pealtnägija» kolmapäeva õhtul.

Tegu on sama kinnistuga, millega seoses esitas kapo kahtlustuse nii Edgar Savisaarele, Keskerakonnale, Villu Reiljanile kui Vello Kunmanile – kahtlustuse kohaselt vahendas Reiljan Kunmani lubadust maksta Keskerakonnale altkäemaksu selle eest, et Savisaar lubaks suure ja kooskõlastamata maja alles jätta.

Kunman müüs kinnistu Marika Lehtlale, kes on tema ja Villu Reiljani äripartner. Nüüdseks on uus majakarp ikka lammutamata, küll on aga selle lähedale kerkinud väike puumaja, mis meenutab lammutatud miljööväärtuslikku hoonet.

Naabrid usuvad, et selle pisikese viletsa koopiaga loodab uus omanik projektita ehitatud suure maja alles jätta. Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja Anu Hallik-Jürgenstein märkis siiski, et linn seda uut maja heaks ei kiida ja endiselt on jõus korraldus suur maja lammutada ning taastada miljööväärtuslik hoone vanas asukohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles