Tallinnast veeti ööpäevaga välja üle 7500 kuupmeetri lund

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumevedu pealinnas.
Lumevedu pealinnas. Foto: Peeter Langovits

Tallinna kommunaalameti lepingupartneritest tänavapuhastusfirmad vedasid möödunud ööpäeval linnast ära 7555 kuupmeetrit  lund.

Väljas oli 40 puistursahka, 17 traktorit, 12 lumelaadurit ja 33 kallurautot. Käsitsitöö brigaade oli tänavatel väljas 25. Libedusetõrjeks puistati tänavatele 48, 5 tonni sõelmeid ja 9,3 tonni kloriide, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Vanalinnast veeti välja 450 kuupmeetrit lund. Kesklinnas puhastati kuhjunud sulalumest Pärnu mnt viadukt, Narva maantee, Liivalaia tänav ning Tobiase ja Kollase tänava parkimiskohad. Lõuna puhastuspiirkonnas veeti lund välja Vabaduse puiesteelt Männiku tee ja Pärnu maantee vahelisel lõigul ja Nõmme turuplatsi parklast.

Põhja puhastuspiirkonnas veeti lund välja Paldiski maantee ühissõidukite peatustest ja Telliskivi, Madala, Lõime, Puhangu ning Erika tänavalt. Samuti puhastati Kopli tänava jalakäijate ülekäike ja ühissõidukite peatusi. Lääne piirkonnas  veeti lund välja Mustamäe teel, Akadeemia teelt, Õismäe Järveotsa ringilt,  ühissõidukite peatustest ja  jalakäijate ülekäiguradade piirkonnast.

Vaatamata plusskraadidele mõõdeti Harku ilmajaamas täna hommikul lumekatte paksuseks 18 cm. Täna jätkub restkaevude puhastamine ja lume väljavedu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles