Nõmmel saab juba suusatada, Pirital veel mitte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme suusaradadele jätkub juba sõitjaid küll.
Nõmme suusaradadele jätkub juba sõitjaid küll. Foto: Raigo Pajula

Kui Nõmme spordikeskuse lühemad ja pikemad valgustatud suusaringid on juba kasutamiseks valmis, siis Pirita radade tegemiseks toodetakse alles kunstlund.

Nõmme spordikeskuse haldusjuht Riho Järvelainen ütles, et suusaradadel olid esimesed sõitjad juba kadrilaupäeval ehk 24. novembril, kuid see lumi sulas nädalavahetusel ära.

Tänaseks on pärast korralikku lumesadu kogu 15 kilomeetri pikkune valgustatud Harku ring valmis ning seda hooldatakse mootorsaanidega. Rajatraktoriga veel peale ei pääse, sest maapind on külmumata ning tarktor keeraks mulla välja.

Harku suusaringile pääseb peale Nõmme spordikeskuse Külmallika tänaval ka Veskimöldrest, Kalda tänavalt ja Tähetorni tänavalt, kus on ka suur parkla. Samuti saab rajale minna Harku mõisa juurest. Suuski on võimalik laenutada nii Külmallika tänava keskusest kui Hiiu staadionilt.

Peale pika raja saavad suusahuvilised Nõmmel teha ka lühemat sõitu. Järvelaineni sõnul võib igaüks valida ringi kahest kuni viie kilomeetrini, vastavalt oma soovile ja treenituse astmele. Algajad või väiksemad lapsed saavad tiirutada ka vaid klindi all umbes pooleteist kilomeetri pikkusel rajal, kus ei ole tõuse ega langusi.

Samuti saab sõita Glehni pargis, kus kulgeb 2,5 kilomeetri pikkune, laugete tõusude ja langustega mõnus ring. Kõik need rajad on hommikul kella kuuest ühtul kella üheteistkümneni õhtul täies ulatuses valgustatud.

Järvelainen ütles, et kuna viimastel päevadel on pidevalt lund sadanud, siis tuleb mootorsaanidega ikka aeg-ajalt ringid läbi sõita. Esialgu saab sõita vaid uisusammu, klassikajälje sisseajamiseks on lund veel liiga vähe. Lähipäevil tahetakse aga juba proovi teha. Kui ilmad järgmise nädala alguses külmemaks lähevad, siis alustatakse ka kunstlume tootmist.

Pirita spordikeskusest öeldi Postimees.ee`le, et suusaradade tegemise alles käib ning tõenäoliselt järgmisel nädalal saavad ka Pirita linnaosa elanikud valgustatud rajal suusamõnusid nautida.

Praegu toodetakse Pirita spordikeskuses kunstlund ning veetakse rajale laiali. Ainult taevast langevast lumest ei pidavat jätkuma, et tugevat ja vastpupidavat rajapõhja teha. Ring kujuneb seitsme kilomeetri pikkuseks või natuke lühemaks, kõik sõltub järgnevate päevade ilmadest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles