Homme avatakse Raekoja platsil jõuluturg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta jõuluturg Raekoja platsil
Eelmise aasta jõuluturg Raekoja platsil Foto: Peeter Langovits

Homme keskpäeval kuulutatakse Raekoja platsil ülempäkapiku tervitusega avatuks Tallinna jõuluturg 2010.

Tallinna kesklinna vanema Aini Härmi sõnul on jõuluturul kasutuses uue kujundusega ruumikad müügimajakesed ning ka turu välisilme on uus ja pilkupüüdvam kui eelmistel aastatel.
Raekoja platsi jõuluturu korraldaja OÜ 5+ Capital esindaja Diana Harusoo kinnitas, et uudsust lisavad avatud lahendusega müügipaviljonid, kus on parem võimalus kaupa eksponeerida.

«Kui seni moodustasid müügipaviljonide tagaküljed kinnise seina, muutes Raekoja platsi äärsete restoranide akendest avaneva vaate ilmetuks, siis sel aastal kavandasime müügimajakesed asetada nii, et turg on jälgitav igast küljest ning ei teki tagahoove ja umbsoppe,» selgitab Harusoo.

Ta lisas, et jõuluturg pole kunagi olnud vaid kauplemise koht. Oluline on ka kultuurielamus, mis algab jõuluvanast, turu ühtsest kujundusest ning nädalalõppudel pakutavast kirevast kontsertkavast.

Korraldajad on kontsertprogrammide ettevalmistamisega tublisti vaeva näinud ning nad eeldavad tulemust, mis rõõmustab iga jõuluturu külastajat. Kaalukas osa programmis kuulub  jõuluteemalistele etteastetele, ent pakutakse ka muusika- ning tantsuelamusi kõigile vanustele ning maitsetele.

Eraldi tõi Harusoo välja Credo-Allika Kammerkoori, mis on võitnud konkurssidel mitmeid auhinnalisi kohti, Cambridge’i ülikooli laulukoori jõulukava ning Carolina tantsustuudio jõuluprogrammi. Tulemas on veel mitmeid koorimuusika elamusi pakkuvaid etteasteid ning toredaid tantsukavasid. Uudisena näidatakse suurel ekraanil filme, asjakohaseid klippe ning möödunud aegade menusaateid. Aasta viimasel päeval saavad turulised osa Viini Filharmoonia uusaastakontserdist.

Jõuluturul toimub ka mitmeid lustakaid ettevõtmisi nagu jõululuuletuste konkurss, kauneima piparkoogi valimine, parima omatehtud jõuluehte konkurss ning kuuse ehtimise võistlus.

Jõuluturu kultuuriprogramm algab 27. novembri keskpäeval ülempäkapiku tervitusega, ent tõelise jõuluaja saabumist tähistab esimese advendiküünla süütamine pühapäeval 28. novembril kell 14.00 Tallinna linnapea Edgar Savisaare ja Tallinna praosti Jaan Tammsalu poolt. Advendiküünalde süütamine jätkub kuni jõuludeni igal pühapäeval samal ajal.

Jõuluturg on Raekoja platsil avatud 9. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles