Boroditš: kui vaja, tuleb lume väljavedu suurendada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesadu ja lumi Tallinnas
Lumesadu ja lumi Tallinnas Foto: Liis Treimann

Tallinna kommunaalameti hooldusosakonna andmetel töötas Tallinna tänavatel  möödunud ööl 89 tänavapuhastusmasinat ja 24 käsitööbrigaadi. Kesklinnast ja vanalinnast veeti välja kokku 2220 kuupmeetrit lund.

Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš kinnitas, et eelkõige tuleb lumi välja vedada vanalinnast, sest muidu ei ole varsti enam võimalik seal liikuda. Ka kesklinnas on mõned tähtsad kohad, näiteks Vabaduse väljak, kust lund pidevalt minema veetakse. Need tööd on linna lepingulistes suhetes oleva kolme tänavakoristusfirma otseste töökohustuste hulgas ning selle eest ei pea linn täiendavalt maksma.

Boroditš lisas, et mujalt Tallinnast praegu veel lund välja ei veeta. Kui aga sadu jätkub pikemat aega ning sula ei tule, siis peab paratamatult hakkama mõtlema lume väljaveole kogu linnast. Selle eest tuleb aga koristusfirmadele juba täiendavalt maksta.

«Pole ju mõtet maksta tühja, kui tekib vajadus, siis hakkame ka vedama,» ütles abilinnapea. «Eelmisel aastal oli probleem selles, et umbes kaheksakümmend päeva järjest olid miinuskraadid ning lumi ei sulanud ära. Praegu olukord veel nii hull ei ole. Kui enam kuhugi lund lükata ei saa, siis tuleb hakata välja vedama.»

Möödunud ööl puistati Tallinna tänavatele 346,7 tonni kloriide ja 40,8 tonni sõelmeid. Käsitööbrigaadid tegid lumetõrjetöid ülekäikudel, kõnniteedel ja ühissõidukite peatustes. Ilmajaama andmetel mõõdeti täna hommikul Harkus lumikatte paksuseks üheksa sentimeetrit.

Kerge lumesadu jätkub ka täna. Külma on 5 – 8 kraadi, selgimiste korral võib öösel langeda temperatuur miinus 11 – 12 kraadini.

Boroditši sõnul oli täna hommikul olukord linna tänavatel parem kui eile, sest vahepeal jäi lumesadu nõrgemaks. See võimaldas paremini koristada bussipeatusi ning kergliiklusteid. Magistraalteed on tema sõnul täiesti sõidetavad, kuid probleeme võib esineda kitsastel tänavatel ja kvartalisisestel teedel.

«Linnaosad tegelevad praegu aktiivselt ka sellega, et muuta natuke liikluskorraldust,» ütles abilinnapea. See tähendab ajutiste liiklusmärkide paigaldamist tänavatele, et keelata mingiks ajaks parkimine ühel või teisel teepoolel. Niimoodi on parem tänavaid lumest puhastada.

Sel aastal on Tallinnas tänavate korrashoiuks ja lumekoristuseks koos linnaosadega kokku ette nähtud 165 miljonit krooni. Boroditši sõnul järgmisel aastal tõenäoliselt see summa ei vähene. Kui vaja, eraldab linnavalitsus lumekoristuseks raha juurde.

 
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles