Maavanem peatas 14 krundi munitsipaalomandisse andmise

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pooleliolev Kristiine turg.
Pooleliolev Kristiine turg. Foto: Mihkel Maripuu

Harju maavanem Ülle Rajasalu jättis allkirjastamata 14 korraldust, millega oleks antud Tallinna linna munitsipaalomandisse laste mänguväljakutena kasutamiseks taotletud maa. Maavanem peab vajalikuks taotluste asjaolusid täiendavalt kontrollida.

«Seadusi ignoreeriv pretsedent, kuidas Tallinna linn taotles Kristiine Turu avamiseks maad ettekäändega, et see on vajalik laste mänguväljakute tarvis, ei tohi korduda,» ütles Ülle Rajasalu.

Tallinn on teatanud Kristiine turu avamisest 26. novembril. Tallinna linn taotles Kristiine turu aluse maa sotsiaalmaana munitsipaalomandisse andmist 2.01.2007 Harju maavanemalt eesmärgiga rajada sinna laste mänguväljak.

Järelevalvemenetluses selgus, et linn on andnud kõnealuse maa rendilepingu alusel OÜ Ühinenud Turud kasutusse koos õigusega rajada maatükile turu toimimiseks vajalikud ehitised. Tallinna Linnavalitsus ei ole taotlenud riigi poolt talle sotsiaalmaana antud maa sihtotstarbe muutmist ega viinud läbi sellele järgnevat detailplaneeringu muutmist, mida nõuab seadus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles