Fotod: Nõmme elanikud lükkasid oma kodukoha ise lumest puhtaks

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekoristuse talgud Nõmmel.
Lumekoristuse talgud Nõmmel. Foto: Erakogu

Kolmapäeva õhtul korraldasid Nõmme elanikud lumekoristustalgud ja lükkasid labidatega oma kodukoha tänavad ise lumest puhtaks. Ürituse eestvedaja Kristina Siimanni sõnul ajendas teda sotsiaalmeedias üleskutset tegema Nõmme keskuse juures lumepudrus ukerdanud pisarais vanaproua, keda ta eelneval päeval aidanud oli.

«Kas teeme talgud Nõmme keskuse ja turu kandi pudrust puhastamiseks? Eile aitasin keskuse juures üht jalutusraamiga prouat, kes pisarsilmil seal ukerdas. Parkla oli kella 20 paiku puhtaks lükatud, aga Comarketi esine ja Nõmme Ema pargi ümbruses oli võimatu liikuda. Sama hull oli terve turu bussipeatuse ümbrus. Mina saaks olla labidaga kohal kuskil 20 paiku,» kirjutas Siimann eile õhtupoolikul Facebookis Nõmmekate grupis.

Ta oleks pakkunud, et kohale tuleb ehk viis inimest, kuid tegelikult tuli appi lund koristama mitukümmend kohalikku. «ATV-d olid ka kohal, neist oli suur abi,» ütles naine pärast lumekoristust Postimehele.

«Inimesi labidatega oli kohal umbes 20. Meeleolu oli ülev,» lisas ta.

Kohal oli ka Nõmme elanik, riigikogu liige Rainer Vakra (SDE), kes kirjutas hiljem Facebookis: «Talvine «TEEME ÄRA» Nõmme moodi! Aitäh kõigile tegijatele ja eriti muidugi eestvedajale Kristina Siimannile.»

Töö käib. "Teeme ära" - Nõmme keskus jääst ja lumest puhtaks! #auollanõmmekas

Posted by Rainer Vakra on 20. jaanuar 2016. a.

Teed lükati lumest puhtaks Nõmme turust kuni polikliiniku ja Nõmme jaamarestoranini Elsa.

«Mis mind ajendas? Eilne vanaproua ukerdamine Nõmme keskuse juures. Ta oli väsinud ja pisar oli silmis. Samuti ühe Nõmmekate grupi liikme kommentaar, kus ta rääkis ühest väikesest koolilapsest, kes lumepudrus ukerdas, suur kott seljas,» rääkis Siimann. «Hoiame ikka oma nõrgemaid!»

Lumeputru märkas ta Nõmme keskuse ümbruses juba üleeile. Seda, et lumi on seal piirkonnas juba mõnda aega koristamata, on ta täheldanud ka varasematel aastatel.

«Nõmme keskuse ümbrus ja turu juures olev bussipeatus on igal talvel lumeputru täis ja kõnniteed puhastamata, isegi kui teed mingil hetkel sõidetavad on,» rääkis Siimann.

«Mäletan, et see lumepudru külmus eelmisel talvel mingi hetk ära ja siis oli täiesti võimatu jalgsi käia, sest pind oli libe ja konarlik. Seda ma kartsingi, et kogu see Nõmme keskuse ümbrus külmub nüüdki ära,» lisas ta.

Siimanni sõnul on ta ise vanainimesele kiirabi kutsunud ja lohutanud lapsi, kes lumes kukuvad ja haiget saavad.

Küsimusele, kelle tegemata töö see on, kostis naine, et antud juhul on tehtud vale valik lumekoristusfirmaga ning sellest on ka juba aru saadud.

Lumekoristustalgute aktsioon sai Nõmmekate grupis palju positiivset tagasisidet. «Uhke on olla nõmmekas!» teatati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles