Fotod ja video: Tallinna kõnniteedel võib pahkluuni lumes sumbata

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui suuremad sõiduteed on Tallinnas lumest puhtaks saanud, siis kõnniteede olukord on isegi südalinnas kohati üsna masendav.

Liivalaia ja Lembitu tänava nurgal on väike kõnniteelõik, mis sel talvel labidat pole näinud. «Siin pole kakskümmend aastat lund roogitud, ega nüüd ka midagi ei muutu,» ütleb mööduv proua lumesuppi pildistavale fotograafile. Mööda tänavat edasi liikudes tuleb puhastamata teelõike veelgi. Ikka üle ühe, nii et vahepeal saab jalad lumest puhtaks kloppida.

Liivalaia ja Süda tänava nurgal on kõnnitee rahuldavas seisus, aga fooriga ülekäigu kõrval on ligi kahe meetri kõrgused lumehunnikud, mis varjavad sõidukijuhtide pilgu eest mitte ainult rohelist tuld ootavad lapsed, vaid ka täiskasvanud.

Päris südalinnas, Rävala puiesteel Radissoni hotelli juures on umbes sajameetrine kõnniteelõik, mille linn nii mõnelgi talvel puhastamata jätab, nii ka tänavu. Rävala puiestee ja Maakri tänava nurgal on lumekiht nii paks, et polegi aru saada, kas seal all on kõnnitee või mitte. Sügisest on meelde jäänud, et tegelikult seal vist ikka on kõnnitee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles