Reedel avatakse Kristiine turg

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme keskpäeval avatakse keskerakondlasest linnavolinikule Andres Rozalkale kuuluv turg Kristiine linnaosas Kotkapoja tänaval endisel haljasalal.


Rozalka sõnul pakutakse turul laia kaubavalikut kohalikelt tootjatelt. «Siit saate osta värsket, soolatud, kuum- ja külmsuitsutatud kala ja liha. Samuti leiate erinevaid lihatooteid, köögivilju, puuvilju, pagaritooteid, kondiitritooteid, piimatooteid ja maiustusi – ja kõike seda konkurentsivõimeliste hindadega,» lubas turujuht.

Nii näiteks maksab räimekilo homme avataval turul kümme krooni. Kilu maksab üheksa, lest 18 ning forell 75 krooni kilo. Hakkliha müüakse Rozalka sõnul hinnaga 28 krooni kilo ning kartuli kilohind olevat vaid kolm krooni.

«Me soovime näidata, et kaasaegse turu kvaliteet ei jää hüpermarketitele alla ning turg on hea alternatiiv ettevõtjatele, kes ei saa oma tooteid suurtes kauplustekettides realiseerida,» lubas turujuht.

Harju maavanem Ülle Rajasalu andis kahe nädala eest linnavalitsusele korralduse lõpetada seaduserikkumine, mille linn on maavanema hinnangul sotsiaalmaale turu rajamisega toime pannud. Maavanema korralduse täitmise tähtaeg on samuti homme.

Linnavalitsus teatas juba varem abilinnapea Taavi Aasa suu läbi, et maavanema korraldus on linnale arusaamatu ning seetõttu polevat võimalik seda täita.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles