Inimesi ohustavate jääpurikate hooaeg on alanud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääpurikad.
Jääpurikad. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna linnavalitsus tuletab kinnistute või ehitiste omanikele meelde, et ohutuse tagamiseks tuleb katustelt lumi ja jääpurikad eemaldada, korraldada kõnniteede puhastamist lumest ja jääst ning teha libedusetõrjet.

Jääpurikatest, lumest ja libedatest kõnniteedest tulenevate ohtude korral palutakse helistada Tallinna abitelefonile 1345 või Tallinna munitsipaalpolitsei ameti telefonile 14410.

Tallinna kodulehel on üleval juhendmaterjal «Ohutusnõuded katuste lumest ja jääst puhastamisel».

Lähtudes inimeste turvalisuse ja ohutuse tagamise eesmärkidest, soovitatakse tellida katuste lumest ja jääst puhastamist lumekoristuse ja jääpurikate eemaldamisega tegelevatelt ettevõtetelt. Juhendmaterjali juurde on lisatud vastavate ettevõtete loetelu koos kontaktandmetega. Ettevõtete kontaktandmeid on võimalik saada ka helistades Tallinna abitelefonile 1345.

Jääpurikate tekkimise peamiseks põhjuseks on elamute ja ehitiste katuste puudulik soojustus. Katustel tekkinud jää lõhub räästaid, vihmaveerenne ja -torusid, katusekatteid ning fassaade. Katustel olevad jääpurikad ja lumi ohustavad inimesi ja sõidukeid. Sulailmadega muutub  lumi raskemaks ning võib kahjustada katuste kandekonstruktsioone või põhjustada katuste varinguid. Liigne lumekoormus ohustab enim teras- ja puitkonstruktsioonidega kergehitisi või ehitiste osasid (varjualused, varikatused, karniisid), lameda katusega või väikese katusekaldega ehitisi (bensiinijaamad, spordirajatised jne) ning samuti vanemaid amortiseerunud ehitisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles