Mupo teisaldab täna öösel vanalinnas kõik lumekoristust segavad sõidukid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekoristus vanalinnas.
Lumekoristus vanalinnas. Foto: Peeter Langovits

Eeloleval ööl teisaldab munitsipaalpolitsei patrull koostöös Tänavapuhastuse AS-iga vanalinnas esimesed mitte nõuetekohaliselt parkivad sõidukid.

Nii otsustati täna hommikul peetud kommunaalameti iganädalasel töökoosolekul, kus üheks olulisemaks arutlusteemaks olid ennetusmeetmed ja tegevus jääpurikatest, lumest ja libedatest  kõnniteedest tulenevate ohtude ärahoidmiseks.

«Tõdeti, et senine hoiatustrahvide väljastamine talvist parkimist eiravatele sõidukijuhtidele ei ole andnud piisavalt häid tulemusi ning lumekoristus on valesti parkivate autode tõttu vanalinnas oluliselt raskendatud. Kuigi viimasel nädalal on mupo patrull igal öövahetusel väljastanud keskmiselt 20 hoiatustrahvi valesti parkivatele sõidukiomanikele, ei ole see autoomanikke distsiplineerinud,» ütles mupo pressiesindaja Meeli Hunt.

Tänavapuhastuse AS saatis mupo patrulliosakonna juhile esildise, kus öeldakse: «Tänavapuhastuse AS-il, tulenevalt kommunaalametiga sõlmitud töövõtulepingust, on kohustus teostada vanalinna tänavatelt lume äravedu vastavalt kehtestatud vanalinna parkimiskorrale. Vanalinna tänavate seisundinõuete täimine on võimalik vaid juhul, kui parkivad sõidukid ei takista hooldustööde teostamist. Palume teil tagada mittenõuetekohaselt parkivate sõidukite teisaldamine vanalinnast, et oleks võimalik teostada lumevedu ja seeläbi tagada tänavatele kehtestatud seisundinõuded.»

«Mupo palub kõigil vanalinnas parkivatel sõidukiomanikel olla eriti tähelepanelik ning järgida parkimisel talvist parkimiskorraldust reguleerivaid liikluskorraldusvahendeid. Vastasel juhul teie sõiduk teisaldatakse,» hoiatas Hunt.

Vastavalt 7. jaanuaril kehtima hakanud talvisele parkimiskorrale võib öösiti – s.o.  alates südaööst kuni kell kuueni hommikul -  paaritutel kuupäevadel parkida ühes tsoonis ja paariskuupäevadel teises. Vanalinna on paigaldatud ka vastavad liikluskorraldusvahendid.

Vanalinna elanikud võivad talvise öise parkimiskeelu ajal vabade kohtade olemasolul tasuta parkida Väike-Rannavärava tasulises parklas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles