IRL: meediauuringute asemel muutku Savisaar linna juhtimisstiili

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar telesaates TeleTallinn.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar telesaates TeleTallinn. Foto: Peeter Langovits

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Tallinna linnavolikogu fraktsiooni esimehe Indrek Raudse sõnul tuleks Edgar Savisaarel positiivsema meediakajastuse saamiseks muuta linna juhtimisstiili, mitte tellida maksumaksja raha eest kalleid meediauuringuid.

«Selle asemel, et järjepidevalt maksumaksja raha meediauuringute alla matta, oleks linnapeal aeg teha sellest järeldused, mis põhjustel teda meedias negatiivses valguses kajastatakse,» sõnas Raudne pressiesindaja vahendusel.

Raudse sõnul tuleb Savisaarel negatiivsete meediakajastuste põhjuseid otsida mitte meedia ebaobjektiivsuses, vaid tema enda juhitava linna tegemistes. «Kui uuringus kajastuva kuu sisse mahuvad mitmed linna korruptsiooniskandaalid, linnapea kahtlane hiigellaen ja palju muud räpast, siis oleks naiivne oodata, et meedia nii linna kui ka linnapead positiivses valguses kajastaks,» sõnas Raudne.

Raudse hinnangul oleks Savisaarel aeg kallite uuringute tellimise asemel hoopis teha kannapööre linna juhtimisstiilis. «Minu soovitus Savisaarele oleks Tallinna juhtimine muuta läbipaistvamaks ja ausamaks. Selle tulemusena muutuks kindlasti meediapilt linnapea ja tema juhitava linna suhtes positiivsemaks ja ei oleks vaja igakuiselt kulutada 90 000 krooni meediauuringutele, tõestamaks seda, mis niigi on juba teada,» lausus Raudne.

Tallinna linnakantselei tellis 90 000 krooni eest uuringufirmalt Meedius Eesti OÜ meediamonitooringu, millest selgus, et meediaväljaanded kajastavad Keskerakonda ja Tallinna linnavalitsust rohkem negatiivses kui positiivses valguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles