Tallinnas päästeti korteripõlengust vanem mees

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju sai alguse korteri köögist.
Tulekahju sai alguse korteri köögist. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eile hilisõhtul puhkes tulekahju Tallinnas Lasnamäe linnaosas asuvas korterelamus. Päästjad tõid põlevast korterist välja liikumispuudega mehe. 

Häirekeskus sai teate tulekahjust Lasnamäel Sinimäe tänaval asuvast korterelamust eile hilisõhtul kell 22.42. Helistajaks oli sama maja naaberkorteri elanik, kelle info kohaselt oli maja trepikoda suitsu täis ja põlevast korterist kostis appihüüdeid, edastas Põhja päästekeskuse pressiesindaja.

Sündmuskohale jõudes avastasid päästjad, et viiekorruselise maja kolmanda korruse korteri köögis põles diivan. Põlevas korteris hädasolnud naisterahvas oli iseseisvalt välja pääsenud, päästjate abi vajas korteris vingumürgituse saanud liikumispuudega mees. Päästjad tõid kannatanu korterist välja ja andsid üle kiirabile, kes toimetas ta haiglasse.

Tulekahju saadi kontrolli alla kell 23.05 ja kustutati lõplikult kell 00.10. Tulekahjut aitasid kustutada päästjad Lasnamäe ja Kesklinna päästekomandodest.

Tulekahju sai alguse korteri köögist ning kogu korter sai põlengus tugevaid tahma- ja kuumakahjustusi.

Päästeameti teatel puudus korteris suitsuandur. «Seekord õnnestus inimestel eluga pääseda tänu tähelepanelike naabrite märkamisele ja abi kutsumisele ning päästjate professionaalsele tegutsemisele,» märkis pressiesindaja.

Päästeamet paneb inimestele südamele, et suitsuandur on kohustuslik igas kodus ning tulekahju kiireks avastamiseks ja seeläbi elude säästmiseks peab see olema töökorras ja õigesti paigaldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles