Vargad kasutasid hoonesse tungimiseks hoovist leitud riiulit ja euroalust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sissemurdmine Mustamäel.
Sissemurdmine Mustamäel. Foto: G4S

Ööl vastu kolmapäeva käisid vargad sees ühes Tallinna kontoris, kasutades akna kaudu sisse tungimiseks maja juurest leitud euroalust ja metallriiulit.

Mõne minutiga jõuti kontorist varastada kolm lauaarvutit ja sündmuskohalt põgeneda. Vargusega tekitatud kahju ulatub tuhandetesse eurodesse, teatas turvafirma G4S.

Kella kolme ajal öösel sai G4S ekipaaž sissetungihäire ühest Mustamäel asuvast bürooruumist. Sündmuskohal selgus, et kontori esimese korruse aken on lahti murtud, õues akna all seisab euroalus ja metallist riiul ning lumel on värsked jalajäljed. Kahtlaseid isikuid patrull piirkonnas ei märganud. Koos politseiga liiguti mööda värskeid jalajälgi lumel, kuid need lõppesid 400 meetrit eemal, kust edasi olid vargad liikunud sõidukiga.

«Sündmuskohal käinud turvatöötajate hinnangul võis tegu olla planeeritud ja ettevalmistatud vargusega. Kurjategijad teadsid, millisest aknast siseneda, et vajalik saak kätte saada ja kust kohast võtta aknast sisse ronimiseks vajalikud abivahendid – riiuli ja euroaluse,» ütles G4S Põhja piirkonna valveosakonna juhataja Kardo Kurm.

«Meie soovitus on hoida madalamate korruste kontoriaknad kaetuna kardinate või ruloodega, et võõrad aknast sisse ei näeks. Aknal võiks olla turvasulus, et seda oleks raskem lahti murda. Kindlasti ei tohiks hoovis hoida asju, mis aitavad vargal sissemurdmist lihtsustada. Samuti teeb varaste töö raskemaks hea hoovivalgustus,» lisas Kurm. «Iga meetod, mis teeb varga töö keerulisemaks ja pikendab tema tööaega, suurendab oluliselt võimalusi tema tabamiseks või sunnib varast loobuma.»

Politsei algatas varguse kohta uurimise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles