Uudiseid loomaaiast: faasanikukkedel on uhkustamise aeg

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hõbefaasan.
Hõbefaasan. Foto: Maaja Kitsing

Paksu valge lumevaiba all ei ole loomaaed siiski talveunne vajunud. Kukesammu võrra pikenev päev ja pilve vahelt piiluv päike ärgitavad faasaneid mängima.

Uhke punase näomaskiga hõbefaasanikuked (üks neist pildil) sahistavad-väristavad hoolega tiivasulgi kanade tähelepanu võitmiseks. Kuldfaasanikuked, kes nüüd eriti kirka sulerüü selga on kasvatanud, tõmbavad oma viirulise suliskiivri uljalt üle noka ja vudivad seda kanakestele demonstreerima.

Lõviaedikus on lumel rida suuri ümaraid käpajälgi – siin on patseerinud loomade kuningas ise. Hommikusel ajal, kui sisepuuri koristatakse, võib aasia lõvi ennastki lumel kõndimas tabada.

Sõraliste majas jätkuvalt poegivate kameruni kääbuskitsede ja india rippkõrvkitsedega ühte ritta on asunud ka poolenisti tähnilised hollandi kääbuskitsed – taliharjapäeval sündis neil kaks esimest tallekest.

Veelinnumajas pandi pesa valmis käharpelikanidele. Ülemöödunud aastal Tšehhist endale kaks noorukest pruuti saanud käharpelikan Paškalt oodatakse nüüd mehetegusid.

Amuuri leopardide Darla ja Freddi pulmad on täies hoos, paarituma asusid kaeluskotkad.

Paksunahaliste maja paljastuhnurite ekspositsiooni üles riputatud ekraanilt saab jälgida, mida need maa all elavad loomakesed pesakambris ette võtavad.

Loomaaia looduskooli eluslooduse klassis saavad lapsed nüüd kuulata kilgisirinat ja näha seda sooja armastavat vilgast putukat, kelle monotoonne sirin kolde taga muistse aja uskumuse järgi õnne toovat.

Pühapäeval lahkus igavikku 16. eluaastat käinud vööthüään Polina.

Troopikamajas kinni kaetud väiksemad mereakvaariumid ehitatakse ümber mageveeakvaariumiteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles