Reedesel Laternamatkal saab tutvuda salapärase Kopliga

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aerobike

Reede õhtul Kopli poolsaarel toimuval Laternamatkal saab tutvuda müstilise ja mitmepalgelise asumiga.

Tegemist on sisuliselt viimase võimalusega visata pilk peale Tallinna linna lihvimata pärliks kutsutavatele Kopli liinidele, sest piirkond on leidnud endale arendaja, kes õige varsti mastaapsete ehitustöödega alustab.

«Kui eelmised Laternamatkad on olnud loodusekesksed, siis seekord on fookuses tööstus- ja linnakultuuriline keskkond. Mahasadanud paks lumi teeb vaatepildi maaliliseks ja annab ka suurema füüsilise koormuse,» lausus Laternamatka peakorraldaja Mihkel Reile.

Kogunemine toimub kell 18 Tööstuse ja Kopli tänava ristmikul asuva Säästumarketi ees aadressil Tööstuse tänav 101. Matka esimesel poolel külastatakse Tallinna ainsaks slummiks tituleeritud Paljassaare garaažiühistut, Tallinna Keraamikatehase piirkonda, Kopli liine ning Vene-Balti ja Bekkeri laevatehaste asumeid.

Seejärel jõutakse tagasi matka alguspunkti ning neil, kes end väsinuna tunnevad, on võimalik matk lõpetada. Ülejäänutega külastame aga veel Balti Manufaktuuri, Arsenali tehase piirkonda, Miinisadama ümbrust ja kõike sinna vahele jäävat. Laternamatkadele omaselt juuakse ka küünlavalgel kuuma teed.

Tegemist on põneva treeningmatkaga, mis sobib suurepäraselt iga ratturi, harrastussportlase või lihtsalt matkahuvilise talveõhtusse. Tempo on sportlikule matkale kohane, kiire sammuga jalutamine. Eelregistreerimine (10 eurot) lõppeb täna südaööl. Kirja saab panna (15 eurot) ka kohapeal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles