Tallinn lubab parandada Iru hooldekodu elanike tingimusi

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iru hooldekodu.
Iru hooldekodu. Foto: Raigo Pajula

Tallinna linnavalitsus lõpetab järgmisel aastal Iru hooldekodu uuendamise, milleks pealinn on viimase kolme aasta jooksul eraldanud 42 miljonit krooni.

Tallinnas sotsiaal- ja tervishoiuameti juhataja Vahur Keldrima ütles Raepressi vahendusel, et hiljutine nakkuspuhang hooldekodus on nüüdseks likvideeritud.

«Põhjalik renoveerimine, kaasaegsete abivahendite ja personali täiendamine peaks aitama vältida taolisi juhtumeid, kuid paraku ei anna seegi täielikku garantiid, nagu näitab näiteks tänavune ulatuslik sügelistepuhang põhjanaabrite juures heatasemelises Lõuna-Karjala keskhaiglas,» märkis ta.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on linn viimasel kümnel aastal Iru Hooldekodu renoveerinud enam kui 100 miljoni krooni eest, neist viimasel kolmel aastal on sellesse investeeritud kokku 42 miljonit krooni.

«Aastatel 2006-2007 renoveeriti III elumaja, samal aastal algas II korpuse renoveerimine ning korrastatud on trasse ja territooriumi,» rääkis Martinson. «Suvel hankisime Iru hooldekodule 60 moodsat hooldusvoodit ning septembris algas viimase, kõige kehvemas seisus oleva elukorpuse remont, mis peaks plaanide kohaselt lõpule jõudma järgmisel aastal.

«Tallinna linn näeb oma arengukavas ette ka kuni 150-kohalist õenduskodu Iru hooldekodu ligiduses, milleks taotleme Euroopa Liidu struktuurfondide toetust, kuid selle ehitamine sõltub riigivõimu otsustest,» tutvustas Martinson plaane.

Ta märkis, et prognooside kohaselt oleme 2050. aastaks paratamatult Euroopa eesrinnas üle 65-aastaste elanike osakaalus ja sellise arenenud riikidele iseloomuliku õenduskodu vormi järele on vajadus suur.

Iru hooldekodus on praegu 385 voodikohta 1- 4-kohalistes tubades. Hooldekodu elanikest 260 vajab üldhooldust, ülejäänud ka õendusabi.

Hooldekodu elanikele pakutakse lisaks majutusele ja hooldusele sotsiaalnõustamist ja rehabilitatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles