Linnajuhid tahavad inimesi jäätmejaamadesse meelitada

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustamäe jäätmejaam Tallinnas.
Mustamäe jäätmejaam Tallinnas. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavalitsus alustab pühapäeval ligi kuu aega kestva jäätmeteavituskampaaniaga Prügihunt, mille eesmärgiks jäätmejaamade kasutamise propageerimine.

«3. mail sai ära tehtud suur töö - koristati ära mitmed linnakodanike tekitatud prügimäed Tallinnas,» ütles abilinnapea Deniss Boroditš Raepressi vahendusel. «Prügihundi kampaaniaga tuletame linnakodanikele meelde, et jäätmeid saab jäätmejaamadesse tasuta viia ja prügi metsa alla tassimine on keelatud tegu.»

Prügihundi kampaania avaüritusel Artelli 15 asuva jäätmejaama territooriumil pakutakse huvitavat tegevust kogu perele. Päeva jooksul on võimalik tutvuda jäätmejaama tööga, säästva tarbimise põhimõtetega, meisterdada töötubades vanadest asjadest uusi ja teha palju muud huvitavat.

Kogu kampaania vältel toimub üle-eestiline auhinnamäng «Sõprade prügiring». Tegemist on mänguga, mille tulemusena kampaania vältel kõige edukamalt jäätmejaama teenust tutvustanud kodanik saab auhinna.

Suurima sõpraderingi kokku saanud kapten võidab seiklusmatkade firma 6000 kroonise kinkekaardi. Kampaania raames viiakse läbi jäätmeteemalisi infotunde, lasteaedades ja koolides tutvustatakse säästva tarbimise põhimõtteid ja toimuvad ohtlike jäätmete kogumisreidid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles