Tallinnas sai avariis viga kolm inimest, neist üks oli laps

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval kella 19 ajal juhtus liiklusõnnetus Tallinnas Rannamõisa teel Kakumäe Selveri juures, kus põrkasid kokku kolm sõiduautot. Haiglasse viidi kolm inimest, neist üks oli laps.

Liiklus oli sündmuskohal mõnevõrra häiritud, nentis Põhja prefektuuri pressiesindaja, kuid mõlemad sõidusuunad olid varsti avatud.

Teisipäeval juhtus Tallinnas ja Harjumaal kokku kolm avariid, kus said inimesed viga. Kella 16 ajal juhtus õnnetus Keilas Põhja tänava 8a maja juures, kus 1935. aastal sündinud naine sai löögi sõiduautolt. Jalakäija viidi haiglasse. Praegu ei ole teada, et tema vigastused võiksid olla eluohtlikud.

Päeval sai jalakäija autolt löögi Tallinnas Tulika tänaval, kannatanu viidi haiglasse.

Plekimõlkimisi on teisipäeval toimunud Tallinnas ja Harjumaal üle 60, mida on kolm korda enam kui päevas keskmiselt, nentis politsei esindaja.  

Lõuna ja Ida prefektuuride tööpiirkonnas oli täna teateid kergematest plekimõlkimistest, ühtegi kannatanutega õnnetust sealkandis juhtunud ei ole. Lääne prefektuuri haldusalal on toimunud ligikaudu 20 liiklusõnnetust, mida on tavapärase tööpäevaga võrreldes märksa enam. Valdavalt on tegu maanteedelt väljasõitmistega, esinenud on ka autode kokkupõrkeid.

Järvamaal juhtus lõuna ajal paari tunniga vähemalt viis liiklusõnnetust. Politsei oli kella 13.40 ajal Järvamaal reageerinud kolmele, nende andmebaasis on tänasest päevast aga viis avariid. 

Pärnumaal muutis öösel alanud ja päeval kestnud lumesadu sõiduolud keeruliseks ja kella 16ks oli juhtunud juba seitse liiklusõnnetust, milles inimesed kannatada ei saanud.

«Ilmaolud on autojuhtide jaoks üsna keerulised. Linnas liikudes on väga palju lumevalle, mistõttu tuleks varuda liikluses kannatust ja mõelda oma teekond ja sooritused hästi läbi,» soovitas Uldrich.

Et kõigi liiklusõnnetuste puhul pole politseile teadaandmise kohustust, võib õnnetusi olla juhtunud ka rohkem.

ERGO kahjukäsitluse klienditeeninguse grupi juht Taavi Kööts ütles, et viimasel paaril lumesajusel päeval on pea 200 kliendil toimunud suurem või väiksem plekimõlkimine. Esialgsed kahjud kokku on umbes 400 000 eurot. «Kindlasti tuleb lähipäevadel veel teateid juurde. Soovitame sõidutempo hoida teeoludega vastava ja hoida pikivahet,» lisas Kööts.

Pärastlõunal on sõiduolud riigiteedel peamiselt Põhja- ja Kesk-Eestis lumesaju ja tuisu tõttu raskendatud, teatas maanteeamet. Mujal on teeolud muutlikud. Prognooside järgi lumesadu ja tuisk lähitundidel jätkub.

Maanteeamet tuletab sõidukijuhtidele talvistes teeoludes liiklemisel meelde vältida möödasõite ning olla eriti ettevaatlik, sest ka lühikese distantsi korral võivad teeolud oluliselt erineda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles