Tallinna perekonnaseisuamet sõlmis mullu 2671 abielu

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna perekonnaseisuamet.
Tallinna perekonnaseisuamet. Foto: Martin Ilustrumm

Tallinna perekonnaseisuamet sõlmis mullu 2671 abielu, mis on 122 abielu rohkem kui 2014. aastal.

Vanim pruut oli 72-aastane ja vanim peigmees oli 84-aastane. Alaealisi, 17-aastaseid abiellujaid oli kolm. Abiellumise rekordkuul juulis registreeriti 426 abielu. Noorpaari poolt valitud kohas viidi abielutseremoonia läbi 264 korral, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Abielludes võttis 2091 naist mehe perekonnanime, 50 meest tegi aga otsuse naise perekonnanime kasuks. Abiellujate hulgas oli 45 riigi kodanikke. Välisriigi kodanikest sõlmiti kõige rohkem abielusid Venemaa kodanikega, arvukuselt järgnesid Ukraina, Valgevene, Suurbritannia, Soome, USA, Austraalia, Läti ja Leedu.

Abielu sõlmimiseks väljaspool Eestit taotleti abieluvõimetõendit 67 erinevasse riiki. Väljastati 553 abieluvõimetõendit, mis on 52 võrra rohkem kui 2014. aastal. Naised taotlesid 2015. aastal vastavat tõendit 315 korral ning mehed 238 korral.

Abielu tähtpäevi tähistati pidulikult perekonnaseisuametis neljal korral, üks kord kuldpulma ja kolmel korral hõbepulma.

Abielulahutuste arv suurenemise tendentsi ei näidanud - registreeriti 1187 abielulahutust, mis oli üksnes kahe abielulahutuse võrra rohkem kui eelmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles