Olümpia hotellile kavandatakse juurdeehitust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpia hotell.
Olümpia hotell. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavalitsus otsustab detailplaneeringu algatamise Olümpia hotelli taha kuuekorruselise juurdeehituse rajamise võimaldamiseks.

Lembitu, Liivalaia, A. Lauteri ja Vambola tänava vahelise kvartaliosa detailplaneeringuga soovitakse määrata ehitusõigus hotellile kuni kuue maapealse ja kahe maa-aluse korrusega juurdeehituse rajamiseks. Detailplaneeringuala suurus on 2,67 hektarit.

Planeeringualale jääval Liivalaia 33 kinnistul paikneb 28-korruseline Radisson Blu Hotel Olümpia, Liivalaia 33a krundil on 72 kohaline parkla ja alajaama hoone. Lembitu tänav 7 kinnistul ja A. Lauteri tänav 8 kinnistul asuvad 5-korruselised äriruumidega korterelamud, Vambola tänav 8 kinnistul 5-korruseline korterelamu ja Vambola tänav 6 kinnistul 7-korruseline büroohoone. A. Lauteri tänav 8a krunt on hoonestamata.

Detailplaneeringu eskiisi kohaselt planeeritakse liita Liivalaia 33 ja 33a kinnistud ning määrata ehitusõigus moodustatavale krundile kuni 6-korruselise juurdeehituse rajamiseks hotelli Radisson Blu Hotel Olümpia hoonele ning A. Lauteri tänav 8a krundile ühekorruselise pargipaviljoni ehitamiseks. Juurdeehituse suurim absoluutkõrgus on 34,75 meetrit. Juurdepääs krundile on Lembitu ja A. Lauteri tänavalt, parkimine lahendatakse omal krundil - juurdeehituse kahele maa-alusele korrusele kavandatakse parkla.

Detailplaneeringu koostamist korraldab Reval Hotelligrupp, eskiisi koostas K-Projekt. Pärast algatamist korraldatakse planeeringu lähteseisukohtade ja eskiislahenduse avalik arutelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles