Lumi on maas, aga kus talverõõme nautida?

Madis Vaikmaa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusarajad on uisusammuks valmis, aga klassikahuvilised peavad veel kunstlund ootama.
Suusarajad on uisusammuks valmis, aga klassikahuvilised peavad veel kunstlund ootama. Foto: Liis Treimann

Tallinna suusarajad on loodusliku lumega kaetud ning ootavad uisusammu harrastajaid. Klassika sõitmiseks radu veel pole ning ka snowtube’i rajad on ehitusjärgus. Töödega loodetakse valmis saada hiljemalt järgmise nädala alguseks.

Pirita Spordikeskuse direktori Aavo Aunroosi sõnul on Pirital uisusammu sõitmiseks rada valmis, aga kuna rajapõhja konarused annavad endast ajuti märku, siis võiks kaasa võtta pigem vanad suusad.

Kuna looduslikust lumest jääb praegu veel väheks, hakatakse homme suusarajale lund juurde vedama. «Katame kunstlumega 4-5 kilomeetrit, aga enne järgmist nädalat sellega valmis ei jõua. Kõigepealt katame kunstlumega 500-meetrise Kabeli ringi ja siis läheme edasi Lükati ringile, mis on juba pikem,» ütles Aunroos.

Lisaks suusaradadele on Pirital avatud laste kelgumägi ning uisuväljak, mis on avatud kella 10st 22ni.

Kunstlumest ei pääseta ka Nõmmel, kus selle laialivedu käib alumisel, kolmekilomeetrisel ringil. Mujal on rada mootorsaanidega kinni sõidetud ning uisusammul ootavad vallutamist Harku ringi 15 kilomeetrit.

Nii nagu Pirital, on ka Nõmmel uisuväli, mis avatakse iga päev kell 9 ja suletakse kell 21.

Snowtube’ingu huvilistel tuleb veel paar päeva oodata – lauluväljakul saavad hiljemalt laupäevaks valmis suisa kolm rada. Kurviline tuubirada on ligikaudu 140 meetrit pikk ning lisaks on olemas ka kaks sirget rada.

Nagu ikka, on avatud ka tavaline tasuta kelgunõlv.

Nõmme Lumepargis on avatud suur nõlv, kus saab sõita slaalomit nii mäesuuskade kui ka lumelauaga. Snowtube’i rada avatakse aga alles reedel ning selle pikkuseks on umbes 150 meetrit. Lumepark on avatud kella 21ni õhtul. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles