Peetris algasid Järveküla kooli ehitustööd

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peetris algasid Järveküla kooli ehitustööd.
Peetris algasid Järveküla kooli ehitustööd. Foto: Rae vallavalitsus

Rae valla kõige asustustihedamasse Peetri piirkonda hakati vaatamata käredale pakasele ehitama kolme paralleelklassiga põhikooli, mis ruumide liigenduselt ja lisavõimaluste poolest hakkab sarnanema põhjamaadele omase õppeasutusega.

«Kui masinad hommikul käima lähevad, pole häda midagi,» kommenteeris Nordeconi projektijuht Hannes Kaup 23-kraadise pakasega alanud kolmanda tööpäeva hommikut. Projektijuhi sõnul saab kaevetöid teha veel käredamate miinuskraadide  juures, sest maa pole jõudnud veel väga sügavuti külmuda.

Rae vallavanem Mart Võrklaev ütles, et kui ei oleks olnud hankevaidlust,  pidanuks ehitamise algus olema juba paar kuud varem. «Kuid tänasel päeval on oluline tõdeda, et uus enam kui 600-kohaline kool hakkab kerkima ja sügisel saame avada koos ujula ja spordikompleksiga Eesti kõige kaasaegsema kooli.»

Hoone projekteerimist eest vedanud  ja ka ehitustööde eest vastutav abivallavanem Madis Sarik kõneles, et hoone saab olema kõige laiemas tähenduses mitmeotstarbeline. «See ehitatakse nii õppetegevuse läbiviimiseks kui ümberkaudsete inimeste sportimise ja vabaaja sisustamise jaoks,» tutvustas Sarik ehitatava hoone projekti.

Lisaks ujumistreeningutele luuakse võimalus liikumis- või tantsutreeningute läbiviimiseks. «Selleks  ehitatakse ujulakompleksi peal asuvale korrusele 300 ruutmeetrine saal, mille juures hakkab asuma 150 ruutmeetrine jõusaal ning riietusruumid koos pesuruumidega,» rääkis Sarik ning lisas, et koolihoone juurde kuulub ka jooksurajaga ümbritsetud 38x60 spordiväljak pallimängude ja kergejõustikualade harrastamiseks.

Järveküla kool hakkab teenindama ümberkaudsetes asulates elavaid lapsi. Uusim kool saab kodukooliks Järveküla, Peetri ning Assaku alevike, Uuesalu ja Rae küla piirkondade lastele.

Lepingujärgne ehitamise lõpptähtaeg on 23.oktoober, kuid eesmärgiks on kõigi osapoolte pingutusel avada kooli algklasside maja 1.septembril  2016.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles