Külm tõi puksiirfirmade käed tööd täis

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene külm on probleeme põhjustanud autodel, mille aku on väsinud. See foto on tehtud mitu aastat tagasi.
Esimene külm on probleeme põhjustanud autodel, mille aku on väsinud. See foto on tehtud mitu aastat tagasi. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tänahommikune krõbe külm tõi Tallinna puksiirfirmadele rohkesti väljakutseid autoomanikelt, kelle sõidukid töötamast tõrkusid.

1Puksiir infotelefonilt öeldi, et muidugi on täna pukseerimist ja käivitusabi tellitud tavapärasest rohkem. Kui palju, vastaja täpsustada ei soovinud. «Pikemat ooteaega ei ole, meil on kaks autot ja jõuame päris hästi,» lisas mees.

Puksiirabi ja Teenused OÜ töötaja Mait oli Postimehega kõnelemise ajal just abistamas autot, mille mootor oli keset sõitu ilmselt külma tõttu välja surnud. «Suvekütusega võib sellise külmaga seda juhtuda,» lausus ta. Samuti tekib palju akudega probleeme. Täna tema sõnul väga palju väljakutseid siiski ei ole.  «Väga hull pole, nagu paar aastat tagasi, kui massiliselt autod välja surid,» meenutas Mait.

Puksiir- ja käivitusabi firmast ME Holding OÜ öeldi Postimehele, et täna on otse loomulikult väljakutseid rohkem: «Ikka kordades on rohkem.» Töötaja sõnul on tänahommikustel väljakutsetel enamasti vaja läinud just käivitusabi. «Külmaga tekib autodel igasuguseid probleeme, mida külmemad ilmad, seda suuremat auto korrasolu on tarvis. Diiselautodel on vaja head kütust, et kütusefilter oleks puhas,  väga häid eelsüüteküünlaid, bensinimootoriga autol vaja head süütepooli ja häid küünlaid,» loetles ettevõtte töötaja. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles