Saue lasteaias keemiareostuse põhjustanud töötaja süüdistust ei saanud

BNS
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bassein. Illustreeriv foto.
Bassein. Illustreeriv foto. Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Saue lasteaias mullu novembri alguses keemiareostuse põhjustanud töötajal ei tule kriminaalsüüdistusega kohtu ette astuda, kuna prokuratuur lõpetas menetluse otstarbekuse kaalutlusel.

Möödunud aasta 4. novembril alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb ettevaatamatusest kemikaalide käsitlusnõuete rikkumist kui sellega on põhjustatud oht inimeste elule või tervisele või oluline kahju keskkonnale. 

Kriminaalmenetluse tingis Sauel Nõlvaku lasteaias toimunud juhtum, kus asutuse töötaja valas 4. novembril ujulas teadmatusest kokku kaks kemikaali, mis reageerides tekitasid mürgiseid aurusid. Kuna lapsed olid juhtunu ajal õues, siis neile otsest ohtu et tekkinud.

Kriminaalasjas esitati kuriteokahtlustus 1974. aasta aastal sündinud naisele. Käideldes kemikaale nõudeid eirates, tekitas kahtlustatav ohu hoones viibinud inimeste tervisele. Saades aru, et ta on tekitanud keemilise reaktsiooni, mille tõttu levib hoones tugev lõhn ja gaas, sulges kahtlustatav anuma korgiga, jooksis sellega õue, väljus lasteaia territooriumilt ning valas anumast segu kõrvalisse kohta maapinda. Kohale saabunud päästeteenistus tuulutas ruumid ning lubas lastel taas tuppa minna.

Tulenevalt kahtlustatava puhtsüdamilikust kahetsusest ning tõsiasjast, et ühegi inimese tervis kahjustada ei saanud ning ka varaline kahju puudus, lõpetati detsembri alguses kriminaalasi oportuniteediga, ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja BNS-ile.

Oportuniteet ehk kriminaalasja lõpetamine avaliku menetlushuvi puudumise tõttu on võimalik juhul, kui toime on pandud teise astme kuritegu, teo toimepanijal ei ole kehtivaid kriminaalkaristusi ja ta asunud vabatahtlikult oma teo tagajärgi heastama ning prokurör leiab, et isiku edaspidiseks õiguskuulekale käitumisele suunamiseks, ei ole vaja teda karistada, selgitas pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles