Tammsaare pargi pussitaja loovutatakse Rootsile

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammsaare park.
Tammsaare park. Foto: Toomas Huik

Mullu sügisel Tallinnas Tammsaare pargis eakaaslasi pussitanud ning eelmisel kuul selle eest tingimisi vanglakaristuse saanud noormees loovutatakse seoses rahvusvahelise kupeldamise süüasjaga edasiseks kriminaalmenetluseks Rootsile.

Reede hommikul võttis politsei tallinlase, 23-aastase mehe Euroopa vahistamismääruse alusel kinni ning Harju maakohus lubas ta Rootsile loovutamiseni vahistada, ütles riigiprokurör Eve Olesk ERR Uudistele.

Rootsi ametivõimud kahtlustavad meest prostitutsiooni vahendamisele kaasaaitamises, kuna noormees tegi ja haldas lõbuäri korraldajate ülesandel vastavaid kodulehti.  

Oleski sõnul loovutatakse Eesti kodanikust mees Rootsile tingimusel, et tema võimalikul süüdimõistmisel saadetakse ta karistust kandma Eestisse.

Nädala alguses lubas kohus Rootsile loovutada samas kriminaalasjas kupeldamises, sellele kaasaaitamises ja väljapressimises kahtlustatava, 46-aastase Jelena Tsarjova, Rootsi ametivõimude kahtlustuse kohaselt panid nad kuriteod toime mullu suvest kuni tänavu oktoobrini nii Stockholmis kui Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles