Uudiseid loomaaiast: elevandimajas saab piiluda paljastuhnurite maailma

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna loomaaia paljastuhnur.
Tallinna loomaaia paljastuhnur. Foto: Maaja Kitsing

Tallinna loomaaia elevandimajas saab piiluda ülipõnevate, kogu oma elu maa-alustes urgudes ja käikudes veetvate peaaegu karvutute loomakeste, paljastuhnurite maailma.

Need pisikesed, näriliste seas ebatavaliselt pikaealised ja väga hea tervisega loomakesed elavad ühe emase, kuninganna, poolt juhitavas koloonias ja teevad kogu urusüsteemi kaevamistöö ära vaid esihammastega.

Teisipäeval kolis kameruni kääbussokk Lilliput laste loomaaia kitsekarja juurest tagasi sõraliste majja oma endise karja juurde korda hoidma ja jõudis just parajaks ajaks - kesknädalal nägid ilmavalgust tema sealse karja esimesed kaks tallekest.

Vahepeal nohuga kimpus olnud karakalipere saab taas õueaedikus toimetada, alpinaariumi lumeleopardiperet  ekspositsiooniaedikus aga pühade ajal ei näe - kompleksi seina vahele jooksnud vihmavesi, mis loomade jalgealuse pidevalt märjana hoidis, sundis alustama remonti ja sestap saavad irbised õueõhku hingata vaid tagumistes puurides.

Aafrika savannielevant Carl on soojal jõuluajal aga väge täis. Õues betoonseina külge ketiga rippuma kinnitatud suurt kallurirehvi mängeldes loopides murdis ta katki paksu metallist kinnitusaasa. Nüüd peab ta mõnda aega mänguasjata läbi ajama, sest elevandipulli jõule vastu pidavat kinnitust ei olegi nii lihtne valmistada.

Pühapäeval, 27. detsembril saabuvad loomaaeda aga jõuluvanade ühenduse jõulutaadid ja -memmed, et ka loomadele jõulurõõmu jagada. Ringkäik algab loomaaia Õismäepoolsest keskkonnahariduskeskusest kell 12 ja kestab kella kolmeni.

Loomaaia Sõprade Seltsi liikmete poolt meisterdatud kingitusi jagub elevantidest hiirteni. Ka külastajate kaasatoodud maiused jõuavad loomadeni, kuid need tuleb esmalt jõuluvanade kingikotti pista. Kingijagamisel tühjaks läinud kõhtu saab täita keskkonnahariduskeskuse Mõmmu kohvikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles