Jõuluööl hukkus Põhja-Tallinnas garaažibokside põlengus inimene

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lombi tänava garaažid.
Lombi tänava garaažid. Foto: Liis Treimann/Scanpix

Põhja-Tallinna linnaosas Paljassaare poolsaarel hukkus jõuluööl kasutuseta garaažiboksist alguse saanud põlengus inimene.

Kahjuks ei möödunud ka jõuluöö ilma traagilise sündmuseta. Kell 4.32 teatati, et Põhja-Tallinnas Laevastiku tänaval on suures garaažide kompleksis põleng. Päästjate saabudes põles kokku seitse garaažiboksi.

Sündmuskohal käinud valvemenetleja tegi kindlaks, et põleng sai alguse kasutuseta garaažiboksist, sealt leiti ka hukkunud inimene. Põlengus saadud tõsiste kahjustuste tõttu polnud tema sugu ja isikut võimalik kohapeal kindlaks teha.

Tuli levis kasutuseta boksist edasi kuute järgmisesse garaažiboksi, mis olid kasutusel. Teistes põlenud boksides oli palju erinevat vara, mis tules hävis. Päästjad panid tulekahjule piiri kell 5.49, hetkel toimub järelkustutus.

Päästeameti Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs rõhutas, et kasutuseta hooned on ohtlikud, eriti veel siis, kui nende vahetus läheduses on teised, kasutusel hooned. Sama kehtib ka kasutuseta ruumide puhul. «Antud juhul olid teistel garaažiboksidel kasutajad olemas, paraku sai traagiliste tagajärgedega põleng alguse just kasutuseta pinnalt,» nentis ta.

«On selge, et linnapildist peavad kaduma kasutuseta hooned, tegelikult peaksid kaduma ka kasutuseta garaažiboksid ning muud analoogsed kasutuseta pinnad. Seda just ennekõike inimeste tõttu, kes ennast nendesse meelevaldselt sisse seavad ning põhjustavad õnnetusi, milles esmased kahju saajad on nad ise. Nagu ka sellel korral,» lisas Hirs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles