Prokuratuur ei pea praegu vajalikuks taotleda Savisaare vahistamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum

Kui Tallinna opositsioon näeb, et kohtu määrusega meeri ametist kõrvaldatud Edgar Savisaar täidab endiselt linnapea tööülesandeid, siis riigiprokuratuur ei pea vajalikuks taotleda praegu Savisaare vahistamist.

«Prokuratuur taotles Edgar Savisaare linnapea ametist kõrvaldamist, et anda tunnistajatele võimalus mõjutusteta ütluste andmiseks. Edgar Savisaare vahistamist ei ole prokuratuur kohtult taotlenud. Savisaare suhtes on praegu tõkendina kohaldatud elukohast lahkumise keeldu,» märkis riigiprokuratuuri pressiesindaja Ilmar Kahro.

Ta lisas, et prokuratuur saab taotleda kohtult praeguse tõkendi karmistamist, kui Savisaar asub tunnistajaid mõjutama endale soodsaid ütlusi andma või takistab muul viisil kriminaalmenetlust.

Sellega andis prokuratuur mõista, et nemad ei näe probleemi asjaolus, et Savisaar kannab avalikel üritustel linnapea ametiraha või kuulutab välja Tallinnas jõulurahu.

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsioon taunib Tallinna linnavalituse käitumist ja leiab, et kuriteos kahtlustatavana linnapea ametist kõrvaldatud Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ei tohiks jõulurahu välja kuulutada.

«Kui linnapea on ametist kõrvaldatud, siis ei tohiks olla tema see, kes soovib kõigile rahumeelseid jõule. Linnavalitsuse selline käitumine on sobimatu,» selgitas Reformierakonna fraktsiooni esimees Ants Leemets. Reformierakonna hinnangul käitub Tallinna linnavalitsus, eesotsas Taavi Aasaga halvasti.

«Ajal, mil peaksime olema oma lähedastega ja nautima jõule, tegeleb linnavalitsus provokatsiooniga ja eksitab valijaid. Edgar Savisaar läheb jõulurahu välja kuulutama, olles ise ametist kõrvaldatud. Selline käitumine on selgelt hukkamõistetav,» täiendas Leemets.

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid peab Tallinna jõulurahu välja kuulutamise ümber tekkinud meediakära kohatuks ning soovib inimestele jõuluajal rahulikku meelt. 

«Tallinna jõulurahu välja kuulutamine on lihtne ja kena traditsioon, millest küll ei maksa poliitilist skandaali tekitama hakata.» ütles Karilaid.

Jõuluaeg on tema sõnul rahuliku meele ja sõbraliku suhtumise aeg, kus kurjustamisel ning parastamisel ei tohiks kohta olla. «Täpselt samamoodi pole mitte kellelegi kasu kõiksugu vaenu õhutavatest üleskutsetest, ja neist tuleks hoiduda. Peame võtma jõululaupäeval kõlavad pasunaid rõõmu- ja rahupasunatena,» lisas Karilaid.

«Jõulurahu kuulutab traditsiooniliselt välja volikogu poolt ametisse nimetatud linnapea,» ütles linnapea kohuseid täitev Taavi Aas kolmapäevasel linnavalitsuse pressikonverentsil.

Savisaar kuulutab jõulurahu Tallinna raekoja aknalt välja neljapäeval kell 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles