Abilinnapea ei kavatse Kristiine turu rajamist peatada

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pooleliolev Kristiine turg.
Pooleliolev Kristiine turg. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna abilinnapea Taavi Aas saatis täna Harju maavalitsusele linna seisukohad seoses Harju maavanema Ülle Rajasalu ettepanekuga keelata Kristiine turu rajamine.


Aasa sõnul ei ole võimalik maavanema ettepanekut täita, kuna ettepaneku IV osast (Õiguslik analüüs ja maavanema hinnang) ei selgu, millised linnavalitsuse või linna ametiasutuste antud haldusaktid tuleb põhiseaduse, seaduste ja muude õigusaktidega kooskõlla viia, teatas Raepress.

«Olete oma ettepanekus korduvalt viidanud Kristiine Linnaosa Valitsuse haldusaktidele, kuid kordagi ei ole Te maininud, millise kuupäeva milliseid akte olete Te järelevalve käigus kontrollinud. Samuti ei selgu Teie ettepanekust, milliste seadustega ja mis osas on linna haldusaktid vastuolus. Olete ettepaneku IV osas küll viidanud vastuolule seaduse ja seaduse alusel antud õigusaktidega, kuid jätnud seejuures täpsustamata, milliseid seadusi ja muid õigusakte ning nende sätteid olete Te silmas pidanud ning milles seisneb linna haldusaktide vastuolu seaduste ja muude õigusaktidega. Tallinna linna organid ei saa pelgalt oma oletuste põhjal maavanaema ettekirjutust täita,» kirjutas Aas oma vastuses maavanemale.

Maavanem heidab linnale ette seda, et Kristiine linnaosavalitsuse algatusel rajatakse turgu sotsiaalmaale, mille riik andis munitsipaalomandisse laste mänguväljaku rajamiseks. Peale selle ei tohi sotsiaalmaal tegelda kauplemisega. Selleks tuleks muuta maa sihtotstarve ärimaaks, mida saab praegusel juhul teha ainult keskkonnaministri loal. Sellist luba pole Tallinn maavanema väitel taotlenud.

Aas väitis oma vastuses, et maavanem on muuhulgas valesti mõistnud ka turu naabermajade elanike soove, kuigi järelevalvemenetlus algatati just naabermajade elanike kaebuste põhjal.

«Meie hinnangul on linnaosa vanem linnarajatise kaubandustegevuseks kasutusse andmisel hinnanud nii vahetus läheduses elavate inimeste põhjendatud huve kui ka avalikke huve, kuigi maavanem väidab vastupidist. Piirkonna elanikud ei ole turu vastu. Kristiine turu naabermajade elanikud toetavad turu rajamist ning soovivad detailplaneeringu menetluses enda murede ja soovide ärakuulamist. Teadaolevalt on detailplaneeringu menetlus algatatud, seega on kõigil puudutatud isikutel võimalik ettepanekuid ja vastuväiteid esitada,» selgitas Aas.

«Tallinna linnavalitsuse hinnangul on ettepanek tehtud kiirustades, mistõttu ei ole ettepaneku mitmetes punktides toodud õiguslik analüüs ja maavanema hinnang üheselt mõistetavad ning resolutsioonis esitatud ettepanek täidetav,» lõpetab abilinnapea oma kirja.

Harju maavalitsus on varem teatanud, et Kotkapoja 2b krundil seaduslikkuse tagamiseks pole välistatud kohtusse pöördumine ning vajadusel ka maa munitsipaalomandisse andmise tagasipööramine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles